ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Επιστρέφουν οι μάσκες στο Ισραήλ

Ισραήλ κορονοϊός
AP

Το Ισραήλ επαναφέρει τη χρήση μάσκας εντός εσωτερικών χώρων μετά από την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, μερικές ημέρες αφού προέβη σε άρση του μέτρου.

Οι προβληματισμοί εντάθηκαν αφού η χώρα κατέγραψε πάνω από 100 νέα ημερήσια κρούσματα σε επανειλημμένες ημέρες. Τα περισσότερα συνδέονταν με την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού.

Το Ισραήλ θεωρείται μια από τις χώρες που τα κατάφεραν καλύτερα στον κόσμο ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, χάρη στην ταχεία εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού του. Ωστόσο την Πέμπτη ο Ναχμάν Ας, επικεφαλής του προγράμματος για την αντιμετώπιση του ιού, είπε πως οι πολίτες θα έπρεπε και πάλι να φοράνε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους για να συγκρατηθεί η αύξηση των κρουσμάτων.

«Βλέπουμε διπλασιασμό κάθε λίγες ημέρες» είπε ο Ας στο δημόσιο ραδιόφωνο. «Κάτι άλλο που προκαλεί ανησυχία είναι πως τα κρούσματα εξαπλώνονται».

Εν μέσω φόβων για επιστροφή της ασθένειας, η πόλη Μπινιαμίνα στο βόρειο τμήμα της χώρας, που κατέγραψε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, ορίστηκε ως «κόκκινη ζώνη» την Τετάρτη- η πρώτη που παίρνει τέτοιον προσδιορισμό εδώ και μήνες.

Επίσης, η χώρα ανέβαλε το άνοιγμα στους εμβολιασμένους τουρίστες κατά έναν μήνα.

Κάποια στιγμή το Ισραήλ ήταν μια από τις σκληρότερα πληττόμενες χώρες στον κόσμο, με 60.000 κρούσματα ημερησίως τον Ιανουάριο. Επέβαλε τρία lockdowns και εν τέλει είδε δραματική πτώση καθώς προχωρούσαν οι εμβολιασμοί.

Πάνω από 6.400 είναι οι νεκροί από τον ιό στη χώρα.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Κανένας μη εμβολιασμένος σε κλειστό εστιατόριο ή θέατρο από τον χειμώνα