ΚΟΣΜΟΣ

Λουξεμβούργο: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο πρωθυπουργός

Λουξεμβούργο: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο πρωθυπουργός

Για προληπτικούς λόγους και περαιτέρω εξετάσεις εισήχθη στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, λίγα 24ωρα μετά τη μόλυνσή του με κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ τέθηκευπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο, «για προληπτικούς λόγους», προκειμένου να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις, μία εβδομάδα αφότου διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19.

Ο 48χρονος επικεφαλής της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου είχε ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου μια περίοδο απομόνωσης 10 ημερών, λιγότερο από 48 ώρες μετά τη Σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου είχε συναντηθεί με άλλους ηγέτες της ΕΕ.

Ο Μπετέλ είχε εκδηλώσει τότε ήπια συμπτώματα, μεταξύ άλλων πυρετό και κεφαλαλγία.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου ανέφερε οτι ότι κανένας άλλος Ευρωπαίος ηγέτης δεν θεωρείται ότι κινδύνευσε επειδή τηρήθηκαν οι κανόνες φυσικής αποστασιοποίησης και όλοι φορούσαν μάσκες.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 6 Μαΐου.

Το Λουξεμβούργο, με πληθυσμό 630.000 κατοίκων σημείωσε ραγδαία αύξηση στις μολύνσεις τις τελευταίες 10 ημέρες, με 136 νέα κρούσματα το Σάββατο, αριθμός που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά στη χώρα στα μέσα Μαΐου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Έως 262% η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Πώς θα μπει «φρένο»