ΚΟΣΜΟΣ

Τζεφ Μπέζος - Δείτε live: H εκτόξευση για το ταξίδι στο διάστημα

Τζεφ Μπέζος - Δείτε live:  H εκτόξευση για το ταξίδι στο διάστημα

Σε ζωντανή μετάδοση πραγματοποιείται το απόγευμα της Τρίτης η πρώτη διαστημική πτήση αναψυχής της Blue Origin, με επιβάτες τον ιδρυτή της εταιρείας Τζεφ Μπέζος και την ιδιαίτερη παρέα του.

Η εκτόξευση από τις εγκαταστάσεις της Blue Origin στο ερημικό Δυτικό Τέξας προγραμματιζόταν για τις 16.00 ώρα Ελλάδας, αναβλήθηκε όμως για περίπου 15 λεπτά.

Αν το εγχείρημα πετύχει, θα είναι η πρώτη διαστημική πτήση ιδιωτών χωρίς πιλότο, ένα ορόσημο για τη νεογέννητη βιομηχανία διαστημικού τουρισμού.

Η πρωτιά βέβαια δεν ανήκει στον Μπέζος αλλά στον Ρίτσαρντ Μπράνσον του ομίλου Virgin, ο οποίος έγινε στις 11 Ιουλίου ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που πετά στο όριο του Διαστήματος με δικό του σκάφος.

Όμως ο ιδρυτής της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου θα πετάξει πιο ψηλά: το σκάφος του New Shepard θα ξεπεράσει κατά τρία χιλιόμετρα τη λεγόμενη γραμμή Κάρμαν σε ύψος 100 χιλιομέτρων, το επίσημο όριο του Διαστήματος όπως αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αεροναυτικής.

Η Virgin Galactic πέταξε σε χαμηλότερο ύψος 86 χιλιομέτρων, κάτω από τη γραμμή Κάρμαν αλλά πάνω από το ύψος των 50 χιλιομέτρων που αναγνωρίζει ως όριο του Διαστήματος η NASA.

Σε αντίθεση με το σκάφος της Virgin Galactic, το οποίο απαιτεί δύο πιλότους, το New Shepard της Blue Origin είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος που πετά εντελώς αυτόνομα. Διαθέτει έξι θέσεις, όμως μόνο οι τέσσερις θα χρησιμοποιηθούν στην πτήση της Τρίτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χουλιάρας στο Newsbomb.gr για σεισμό στη Θήβα: Μπορεί να είναι προάγγελος μεγαλύτερης δόνησης