ΚΟΣΜΟΣ

Την Πέμπτη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων του τροχαίου

Την Πέμπτη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων του τροχαίου

Στο Δημαρχείο στο Λουβέν στο κεντρικό Βέλγιο στήθηκε σήμερα ένα παρεκκλήσι στη μνήμη των θυμάτων του τροχαίου στην Ελβετία, με 22 παιδιά θύματα, κοντά στην πόλη Εβερλέ, απ΄όπου κατάγονταν εννέα από τα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος.


Το παρεκκλήσι όπου καταφθάνουν ήδη από σήμερα πολλά επικήδεια στεφάνια, θα λειτουργήσει έως και την Τετάρτη για το κοινό, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Λουβέν.

Την Τετάρτη οι φωτογραφίες των παιδιών, που έχασαν τόσο αδόκητα τη ζωή τους στην Ελβετία θα μεταφερθούν προς τον ναό 'Σαν Πιέρ', από μία "πομπή" πενθούντων για την απώλειά τους, με αναμμένους δαυλούς.

Η νεκρώσιμη τελετή θα γίνει στο ναό αυτόν την Πέμπτη παρουσία του βασιλικού ζεύγους.

Δύο γιγαντο-οθόνες θα αναμεταδίδουν τη νεκρώσιμη τελετή στον εξωτερικό χώρο του ναού.

Στο Λομέλ, πλησίον της ολλανδικής μεθορίου, την Τετάρτη παρουσία του Ολλανδού πρωθυπουργού Ρούτε και των Ολλανδών πριγκίπων Βίλεμ-Αλεξάντερ, Μάξιμας, αλλά και του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου, θα γίνει άλλη νεκρώσιμη τελετή, στη μνήμη των 17 θυμάτων του ίδιου τροχαίου (15 παιδιά, δύο ενήλικες), που κατάγονταν απ εκεί.

Να σημειωθεί πως οι κηδείες των 17 θυμάτων θα είναι ξεχωριστές, σύμφωνα με τα βελγικά μμε.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα κηδευθούν σε στενό συγγενικό περιβάλλον οι δύο οδηγοί του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου.