ΚΟΣΜΟΣ

Ξέφρενο πάρτι για τα γενέθλιά του Ομπάμα- Χορός, αλκοόλ και εκατοντάδες καλεσμένοι παρά τον κορονοϊό

O Mπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα
O Mπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα
ΑΡ

Με ένα…τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στο Martha's Vineyard , ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γιόρτασε τα 60α του γενέθλια με πολύ κόσμο και …χωρίς μάσκα και αποστάσεις, όπως του καταλογίζουν οι επικριτές του.

Στις 4 Αυγούστου, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε 60 ετών. Παραμονές των γενεθλίων του, ο αμερικανικός Τύπος αποκάλυψε ότι σκόπευε να το γιορτάσει με ένα μεγάλο πάρτι 500 ατόμων στο πολυτελές εξοχικό που διατηρεί στο νησάκι της Μασαχουσέτης.

Εν μέσω έντονων επικρίσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού,ο Αφροαμερικανός πρώην πρόεδρος είπε ότι θα «ψαλίδιζε» τους εορτασμούς και οτι θα πραγματοποιούσε μία «μικρή συγκέντρωση σε στενό οικογενειακό κύκλο». Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που διέρρευσαν παρά τη σχετική απαγόρευση δείχνουν οτι δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής με ένα κοκτέιλ πάρτι, συνεχίστηκαν το Σάββατο με ένα σούπερ-πάρτι 300-400 ατόμων και ολοκληρώθηκαν με ένα brunch στο εστιατόριο Beach Road το μεσημέρι της Κυριακής.

O χορός του Ομπάμα

Το βράδυ του Σαββάτου εκατοντάδες καλεσμένοι, γράφει η Daily Mail εθεάθησαν να χορεύουν χωρίς μάσκες και να απολαμβάνουν τα ακριβά εδέσματα και το αλκοόλ που έρρεε άφθονο.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram η 50χρονη τραγουδοποιός, Έρικα Μπαντού, ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να κρατά ένα μικρόφωνο και να διασκεδάζει στη μέση μια πίστας για χορό.

Η Μπαντού που τραγούδησε -μεταξύ άλλων- για τα γενέθλια του Ομπάμα φαίνεται πως κατάφερε να πείσει τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο να ανέβει στη σκηνή. Στις εικόνες που ανέβασε η ίδια, φαίνεται πλήθος κόσμου, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρώην προέδρου ότι θα μείωνε τους καλεσμένους στο πάρτι του, έπειτα από την κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στους καλεσμένους που έδωσαν το παρών η Μπιγιονσέ και ο Jay-Z, ο Τομ Χάνκς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά και η Αλίσια Κις που τραγούδησε «χρόνια πολλά» στον Ομπάμα μαζί με τον Τζον Λέτζεντ.

Φωτογραφία με το ζεύγος Ομπάμα ανέβασε στο Instagram και η τραγουδίστρια H.E.R (Γκαμπριέλα Σαρμιέντο Γουίλσον) τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

«Έπρεπε να διαγράψουμε τα πάντα λόγω των κανόνων. Το πάρτι ήταν επικό σίγουρα. Κάθε βίντεο που εμφανιζόταν, θα γινόταν viral. Ο Ομπάμα χόρευε όλη την ώρα. Κανείς δεν τον είχε έτσι πριν » ανέφερε ένας από τους Dj που βρέθηκε στο πάρτι.

Η σκηνή που φιλοξένησε το πάρτιDaily Mail

Προσκεκλημένοι και διοργανωτές είχαν συμφωνήσει να μην αναρτηθούν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί καλλιτέχνες ωστόσο και Dj που ανέλαβαν την μουσική επένδυση της βραδιάς, διέρρευσαν στιγμιότυπα από το πάρτι.

Επικρίσεις απο τους Ρεπουμπλικανούς

Οι Ρεπουμπλικανοί υποστήριξαν ότι το πάρτι θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο μικρό.
«Είναι η υποκρισία στα καλύτερά της και δείχνει ότι δεν πιστεύουν αυτό που λένε», δήλωσε ο σύμβουλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ράιαν Τζέιμς Γκιρντάσκι, μιλώντας στη New York Post.

Λίγο πριν αρχίσει το πάρτιDaily Mail

«Οι φιλελεύθερες ελίτ μας κοροϊδεύουν, προσπαθώντας να πουλήσουν ένα «πάρτι με λίγους καλεσμένους. Οι κανόνες ισχύουν για σένα και όχι για μένα» δήλωσε η βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, Ελίζ Στεφανίκ.

Το πάρτι στην έπαυλη των Ομπάμα έγινε σε μία τεράστια σκηνή στον κήπο του σπιτιού και είχε άφθονα εδέσματα, αλκοόλ ακόμη και χαρτοπετσέτες στις οποίες ήταν γραμμένοι με χρυσά γράμματα οι αριθμοί 44 (44ος Αμερικανός πρόεδρος) και 60 ( από τα 60α του γενέθλια) όπως αποκάλυψαν οι καλεσμένοι.

Oι ερορταστικές χαρτοπετσέτες με τα χρυσά γράμματαDaily Mail

Σύμφωνα με τη Mail ο πρόεδρος έπινε όλο το βράδυ βότκα και Dom Perignon, ενώ οι παριστάμενοι μπορούσαν να απολαύσουν γαρίδες, κοτόπουλο, κοκτέιλ και παλαιωμένο κονιάκ.

Ο Ομπάμα στο brunch της επόμενης ημέραςDaily Mail

Στο τέλος της βραδιάς, δημιουργήθηκε στην περιοχή ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα γύρω από την έπαυλη των 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Προτεραιότητα η στήριξη των πυρόπληκτων - Οι βασικοί άξονες του σχεδίου