ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Ρώμη: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια - Απομακρύνονται οι κάτοικοι

Θρίλερ στη Ρώμη: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια - Απομακρύνονται οι κάτοικοι

«Κόλαση» φωτιάς στη Ρώμη και καύσωνας με θερμοκρασίες κοντά στους 45 βαθμούς στην Ιταλία. 

Κάτοικοι απομακρύνονται από μικρές κοινότητες περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς και ενώ η ιταλική πρωτεύουσα αντιμετωπίζει θερμοκρασίες γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Πυρκαγιές σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες σε εκτεταμένες περιοχές της νότιας Ιταλίας και οι φλόγες καταστρέφουν δάση στην Καλαβρία και στα νησιά της Σικελίας και της Σαρδηνίας.

Την Τετάρτη, η θερμοκρασία έφθασε σχεδόν τους 49 βαθμούς Κελσίου στη νοτιοανατολική Σικελία. Αναφέρεται πως πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη.

Ο καύσωνας κινείται τώρα προς βορρά και στη διάρκεια της νύκτας 25 οικογένειες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους καθώς οι πυρκαγιές επεκτάθηκαν στο φυσικό καταφύγιο Μόντε Κατίλο κοντά στο προάστιο Τίβολι της Ρώμης, ανέφεραν οι πυροσβέστες σε μήνυμα στο Twitter.

Περίπου 30 ένοικοι ενός ασύλου για φτωχά και ορφανά παιδιά απομακρύνθηκαν επίσης για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ακόμη στη διάρκεια της νύκτας κοντά στην πόλη Οτράντο, στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσαν πυροσβέστες. Ένα γειτονικό παραθαλάσσιο θέρετρο εκκενώθηκε εξαιτίας του αποπνικτικού καπνού και ο παραλιακός δρόμος, που κατευθύνεται νότια από το Οτράντο, έκλεισε για την κυκλοφορία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στο Μαξίμου: Το παρασκήνιο της εσωτερικής αναδιάταξης δυνάμεων