ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Φόβοι για συνεργασία των Ταλιμπάν με τα καρτέλ του Μεξικού για διακίνηση ηρωίνης

Αφγανιστάν: Φόβοι για συνεργασία των Ταλιμπάν με τα καρτέλ του Μεξικού για διακίνηση ηρωίνης

Αφγανιστάν: Ανακατατάξεις στο παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών φέρνει η άνοδος των Ταλιμπάν στην εξουσία του Αφγανιστάν, με τις Αμερικανικές Αρχές να αναφέρουν σε έκθεσή τους την πιθανότητα συνεργασίας με το καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού!

Μπορεί το Αφγανιστάν και το Μεξικό να χωρίζονται από εκατομμύρια χιλιομέτρων ωστόσο φαίνεται πως τα ναρκωτικά φέρνουν τις δυο χώρες πιο... κοντά, ειδικά μετά την ανάληψη της εξουσίας του ασιατικού κράτους από τους Ταλιμπάν!

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, μια απόρρητη έκθεση των ΗΠΑ που συντάχθηκε το 2009 βγήκε ξανά από τα... συρτάρια και αναφέρεται στην πιθανή εκδοχή συνεργασίας των Ταλιμπάν με τα μεξικανικά καρτέλ για την παγκόσμια διακίνηση ηρωίνης.

Μάλιστα, αναφέρεται στην έκθεση πως υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες ανάμεσα στη δράση των δυο πλευρών σε ό,τι αφορά τη διακίνηση, με τους Αμερικανούς να παρουσιάζονται βέβαιοι για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας!

Πλέον, με την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία οι ΗΠΑ εξέφρασαν εκ νέου φόβους για συνεργασία ανάμεσα στους φονταμενταλιστές και τα καρτέλ, παρακολουθώντας διακριτικά τις κινήσεις και των δυο πλευρών.

Το Αφγανιστάν είναι ο κυρίαρχος στην κατασκευή οπίου, το οποίο παρασκευάζεται από τις παπαρούνες, και εκτιμάται πως μαζί με το Μεξικό και την Μιανμάρ, ελέγχουν το 95% της παγκόσμιας προμήθειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση ΤΩΡΑ: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην άνοδο του Κηφισού λόγω τροχαίου

«Για τη γυναίκα μου»: Έμπλεξε άσχημα ο Πέτρος Φιλιππίδης...

Mad Clip: Σήμερα η κηδεία του τράπερ - Θα μεταδοθεί live από YouTube