ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Πέταξαν πέτρες στον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό κατά την προεκλογική του εκστρατεία

Τζάστιν Τριντό
Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό.
AP

Ο Καναδός πρωθυπουργός δέχτηκε πέτρες από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια στάσης στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό, σε στάση που έγινε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Τριντό επέστρεφε στο πούλμαν του αφού είχε επισκεφθεί ζυθοποιείο, όταν του πέταξαν μικρές πέτρες. Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε.

Ο Τριντό είχε ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στα μέσα Αυγούστου, προσβλέποντας σε κυβέρνηση πλειοψηφίας για το κεντροαριστερό του Φιλελεύθερο Κόμμα. Ωστόσο η προεκλογική εκστρατεία έχει αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω διαδηλώσεων κατά των εμβολιασμών και των περιορισμών για την Covid-19. Μία εβδομάδα πριν, είχε αναγκαστεί να ακυρώσει εκλογική συγκέντρωση λόγω παρουσίας οργισμένων διαδηλωτών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το περιστατικό, ο ίδιος είπε πως μπορεί οι πέτρες να τον βρήκαν στον ώμο, και σύγκρινε το συμβάν με ένα άλλο, το 2016, όταν μια γυναίκα του είχε πετάξει σπόρους κολοκύθας.

Ο Έριν Ο’ Τουλ, αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε το περιστατικό «απεχθές», τονίζοντας πως η πολιτική βία δεν δικαιολογείται ποτέ.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Οριστική δικαστική απόφαση - Καμία ανάμειξη στην κηδεία από την οικογένεια

Κορονοϊός: Οι άγνωστες παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer - Τι έδειξε νέα έρευνα

Ένοπλες Δυνάμεις: «Μολών Λαβέ» στον Ερντογάν - Έτσι απαντούν στα περί αποστρατικοποίησης νησιών