ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Αύξηση 300% σε σχέση με πέρυσι στους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοïό

Noσοκομείο στο Αϊντάχο
Noσοκομείο στο Αϊντάχο
ΑΡ

Εκρηκτική αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ στους ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19. Ο μέσος αριθμός θανάτων στη χώρα ήταν 86% μεγαλύτερος από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία των ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Εργασίας ήταν σχεδόν 300% υψηλότερος από ότι τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ο μέσος αριθμός θανάτων ήταν κατά 86% υψηλότερος σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η αύξηση των ασθενών σημειώνεται καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και συνέπεσε με ένα Σαββατοκύριακο που καταγράφηκε αύξηση στις μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Σύμφωνα με την Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών, περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο για τις διακοπές της «Εργατικής Πρωτομαγιάς» των ΗΠΑ παρά τη σύσταση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους να αποφύγουν τα ταξίδια.

Οι νοσηλείες και οι θάνατοι είναι ένας καθυστερημένος δείκτης εξάπλωσης του κορονοϊού, οπότε ο αντίκτυπος των ταξιδιών αυτής της εβδομάδας θα φανεί αργότερα, οι ειδικοί ωστόσο εκφράζουν ανησυχίες.

«Στην πραγματικότητα έχουμε δηλώσει ότι οι άνθρωποι που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και φορούν μάσκες μπορούν να ταξιδέψουν», δήλωσε η Rochelle Walensky, διευθύντρια του CDC, την περασμένη εβδομάδα. «Αν και στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα με τη μετάδοση της ασθένειας, θα λέγαμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να λάβουν τα δικά τους ρίσκα καθώς σκέφτονται να ταξιδέψουν», πρόσθεσε.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν 1,146 εκατομμύρια εβδομαδιαία κρούσματα, έναντι 287.235 την ίδια περιοδο πέρυσι. Παρά την πτώση των κρουσμάτων σε ορισμένες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Φλόριντα, άλλες πολιτείες, όπως το Αϊντάχο, βλέπουν τα νοσοκομεία τους να γεμίζουν.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αϊντάχο ανέφεραν «σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό και διαθέσιμα κρεβάτια», προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι μπορεί να μην έχουν την απαραίτητη φροντίδα υπό τις παρούσες συνθήκες. Άλλες πολιτείες ετοιμάζονται επίσης να λάβουν έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με τα CDC, ολόκληρες οι ΗΠΑ εξακολουθούν να παραμένουν σε «υψηλό» επίπεδο επαγρύπνησης για μετάδοση στην κοινότητα, καθώς οι υπάλληλοι υγειονομικής περίθαλψης παρακολουθούν την αναδυόμενη μετάλαξη «Μ» (Μu) ένα στέλεχος που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι θα μπορούσε να αποφύγει την ανοσολογική άμυνα των εμβολιασμένων ή των ανθρώπων που έχουν νοσήσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες - Οι περιοχές που θα πληγούν

Κηδεία Mad Clip: Η σπαρακτική σκηνή που δεν «έπιασαν» οι κάμερες με την πρώην σύντροφό του, Αρετή

«Υβριδική ανοσία»: Βρήκαν «κλειδί» για τον κορονοϊό - Ποιοι άνθρωποι τον «συντρίβουν» και γιατί