ΚΟΣΜΟΣ

Έμμα Ραντουκάνου: Ποια είναι η νέα «πριγκίπισσα» του US Οpen που μάγεψε τον πλανήτη

Η Έμα Ραντουκάνου με το τρόπαιο
Η Έμα Ραντουκάνου με το τρόπαιο
ΑΡ

Η 18χρονη Έμα Ραντουκάνου γράφει ιστορία στο Us Open. Επικράτησε της 19χρονης Λέιλα Φερνάντεζ στον τελικό και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της, κάνοντας ακόμη και τη βασίλισσα Ελισάβετ…να υποκλιθεί στο ταλέντο της. 

Η 18χρονη Έμμα κατέκτησε και τα 20 σετ που έπαιξε στην αμερικανική μεγαλούπολη και έγινε η πρώτη qualifier (άνδρας ή γυναίκα) που καταφερε να σηκώσει Grand Slam τίτλο. Ειναι η πρώτη Βρετανίδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο μετά απο δεκαετίες.

Η Έμμα Ραντουκάνου γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 2002 στο Οντάριο του Καναδά και έχει βρετανική και καναδική υπηκοότητα. Ο πατέρας της Ίαν και η μητέρα της Ρενέ κατάγονται από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας και το Σενγιάνγκ, της Κίνας, αντίστοιχα και ασχολούνται σήμερα με τα οικονομικά. Η οικογένειά της μετακόμισε στην Αγγλία όταν εκείνη ήταν δύο ετών.

Παρακολούθησε μαθήματα στο Newstead Wood School, ένα σχολείο στο δήμο Μπρόμλεϊ του Λονδίνου του όπου αποφοίτησε με άριστα στα μαθηματικά και τα οικονομικά. Ως παιδί συμμετείχε σε διάφορα αθλήματα και δραστηριότητες, ενώ παρακολουθεί φανατικά Formula 1.

Η ζωή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια για την έφηβη, καθώς διεκδικεί επιταγή 1,8 εκατομμυρίων λιρών - περισσότερα από όσα έχει κερδίσει μέχρι σήμερα - και ανεβαίνει ραγδαία στην κατάταξη από τη θέση 150 στην 23η «Είμαι ακόμα τόσο σοκαρισμένη», είπε αμέσως μετά τη νίκη της «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πέρασα από αυτό το τελευταίο παιχνίδι . Ειλικρινά σημαίνει τα πάντα για μένα που κρατάω αυτό το τρόπαιο. Απλώς δεν θέλω να το αφήσω».

Η Βρετανία υποκλίθηκε στο ταλέντο της

Εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολουθούσαν τον αγώνα της έστειλαν συγχαρητήρια, ανάμεσά τους και η βασίλισσα Ελισάβετ που έστειλε γράμμα από τον Balmoral, γράφοντας: «Είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα σε τόσο μικρή ηλικία και είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσής σας».

H Έμα σε ηλικία 7 ετώνΑ.Ρ

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, χαιρέτισαν επίσης τις «εκπληκτικές εμφανίσεις και την ιστορική νίκη στο Grand Slam!» Το ίδιο και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που είπε ότι «είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για εσάς» καθώς εξήρε την «εξαιρετική ικανότητα, τη διάθεση και τα κότσια» της Ραντουκάνου.

Η πορεία προς την κορυφή

Η Έμμα έπιασε για πρώτη φορά μια ρακέτα τένις σε ηλικία πέντε ετών και ένα χρόνο αργότερα συμπεριλήφθηκε στο δυναμικό του κέντρου τένις Bromley, έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα κορασίδων κάτω των 8 ετών.

Μιλώντας στο περιοδικό Vogue, η Έμμα επαίνεσε τη μητέρα της για την εμπιστοσύνη που έχει η ίδια στον εαυτό της: «Νομίζω ότι η εμπιστοσύνη προέρχεται από την εσωτερική αυτοπεποίθηση. Η μητέρα μου προέρχεται από κινέζικο υπόβαθρο, έχουν μεγάλη πίστη στον εαυτό τους. Δεν είναι απαραίτητο να λες σε όλους πόσο καλός είσαι, αλλά να το πιστεύεις μέσα σου. Το σέβομαι πραγματικά αυτό στον κινεζικό πολιτισμό ».

Mε τη μητέρα της στη Γρανάδα της ΙσπανίαςΑ.Ρ

Η μητέρα της Ρενέ που γεννήθηκε με το όνομα Dong Mei Zhai και μεγάλωσε στο Σενγιάνγκ της Βορειοανατολικής Κίνας, μετακόμισε στο Τορόντο, όπου γνώρισε τον Ρουμάνο σύζυγό της. Η οικογένεια μετακόμισε στο Μπρόμπλεϊ όταν η Έμα ήταν νήπιο και τώρα ζει σε ένα σπίτι αξίας 345.000 λιρών.

Η Έμμα ήταν πολύ ντροπαλή και ενθαρρύνθηκε από τον πατέρα της να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ταλέντο σε πολλά σπορ και δραστηριότητες οπως το μπαλέτο, η κολύμβηση και η ιππασία.

Ο πατέρας της που επιβλέπει και τις προπονήσεις της είναι ένας ήπιος και προσιτός άνθρωπος που νοιάζεται για τους άλλους. Η ίδια η Έμμα αποδίδει την εργασιακή της ηθική, το πείσμα και την αυτοσυγκέντρωσή της …στο DNA της «Και οι δύο γονείς μου προέρχονται από ακαδημαϊκές οικογένειες και μεγάλωσαν σε αρκετά αυστηρές χώρες, οπότε μάλλον απέκτησαν εμπειρία από όλο αυτό».

«Μία άγνωστη πτυχή από την πορεία της είναι ότι την ανακάλυψε σε ηλικία οκτώ ετών ένας «κυνηγός ταλέντων» του Lawn Tennis Association, ο οποίος είναι σήμερα οδηγός τρένου.

Ο Simon Dahdi οδηγός για την Thameslink δήλωσε στη Mail on Sunday ότι αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση ζητώντας από τους επιβάτες να του πουν το σκορ κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ραντουκάνου με τη τη Ρουμάνα Sorana Cirstea στο Wimbledon τον Ιούλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΘ 2021: Τα 24 μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Φοροελαφρύνσεις και μεταρρυθμίσεις

Ταγίπ Ερντογάν: Χειροτερεύει η υγεία του! Αλλεπάλληλα περιστατικά – Ποιος θα τον διαδεχθεί;

Πέθανε η Κατερίνα Σαραντοπούλου