ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η Μέρκελ έγινε…αρκουδάκι και κάνει «τρελές» πωλήσεις

Aρκουδάκι με τη μορφή της Άνγκελα Μέρκελ
Aρκουδάκι με τη μορφή της Άνγκελα Μέρκελ
ΑΡ

Η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρεί από την καγκελαρία μετά από 16 χρόνια. Μία γερμανική παιχνιδοβιομηχανία όμως σκέφτηκε να την κάνει…αρκουδάκι που σημειώνει τεράστια επιτυχία.

Τα χειροποίητα αρκουδάκια με τη μορφή της Μέρκελ κάνουν θραύση. Ο Μάρτιν Χέρμαν, ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας Hermann-Toys που είχε την πετυχημένη ιδέα λέει ότι οι πελάτες τα λατρεύουν.

«Αυτή η έκδοση έχει ήδη εξαντληθεί. Έχουμε μια πολύ μεγάλη λίστα αναμονής καθώς πουλήσαμε την πρώτη παρτίδα των 500 σε λίγες μόνο ημέρες », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης που λειτουργεί από το 1920.

Τα παιχνίδια…Μέρκελ είναι «τσιμπημένα» καθώς κοστίζουν 180 ευρώ, κόστος που όπως λέει ο Χέρμαν αντικατοπτρίζει τις ώρες εργασίας που απαιτούνται για την κατασκευή τους. Οι αρκουδίτσες τύπου Μέρκελ έχουν τα μαλλιά της και ντύνονται με τον συνήθη συνδυασμό που αγαπάει η απερχόμενη καγκελάριος, δηλαδή παντελόνι και σακάκι.

«Η φιγούρα κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου εδώ στη Βαυαρία και χρειάζονται περίπου τέσσερις ώρες για να φτιαχτεί ένα τεμάχιο» Η επιχείρηση Χέρμαν ειδικεύεται στις φιγούρες γνωστών προσωπικοτήτων.

Εκτός από τον Μπάρακ Ομπάμα και το βασιλιά Λουδοβίκο υπάρχουν αρκουδάκια που μοιάζουν στον Χέλμουτ Σμιτ, τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Καρλομάγνο, τον Μπίσμαρκ, αλλά κι άλλα με τη μάσκα του Τουταγχαμών.

«Έχουμε μακρά παράδοση στη βιοτεχνία μας να φτιάχνουμε αρκουδάκια γνωστών πολιτικών όλων των βαθμίδων και χωρών. Το 2005 φτιάξαμε το αρκουδάκι Άντζι, όταν η Μέρκελ ανέλαβε καγκελάριος. Και στη συνέχεια είχαμε την ιδέα να φτιάξουμε άλλο ένα για να την τιμήσουμε μετά τα όσα πέτυχε επί 16 χρόνια». Το αρκουδάκι μοιάζει καταπληκτικά με τη Μέρκελ. Το ίδιο χτένισμα, το ίδιο κολιέ από πέρλες με τα χρώματα της γερμανικής σημαίας, το ίδιο μπλέιζερ και παντελόνι.

Οι χειροποίητες αρκούδες έχουν τα χέρια τους στην κλασική χειρονομία «ρόμβου» που έκανε η Μέρκελ, σήμα κατατεθέν της καγκελαρίου , με τους αντίχειρες και τα δάχτυλα να ενώνονται ελαφρά μεταξύ τους ως σύμβολο της ήρεμης ηγεσίας της.

Η Μέρκελ, στην εξουσία από το 2005, δεν επεδίωξε επανεκλογή στις εθνικές εκλογές της Κυριακής και σχεδιάζει να παραιτηθεί μόλις αναλάβει νέα γερμανική κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες καθώς μόλις άρχισαν οι δύσκολες συνομιλίες για τον κυβερνητκό συνασπισμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση σκύλου σε 4χρονο κοριτσάκι - Την δάγκωσε στο πρόσωπο

«Βόμβα» από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: «Ξέραμε για τον Νίκο» (vid)

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια - Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης