ΚΟΣΜΟΣ

Λα Πάλμα: Μεγάλη ανησυχία των ειδικών - Φόβοι για μεγάλο τσουνάμι στις ΗΠΑ

Λα Πάλμα: Μεγάλη ανησυχία των ειδικών - Φόβοι για μεγάλο τσουνάμι στις ΗΠΑ

Λα Πάλμα: Το ηφαίστειο Cumbre Vieja συνεχίζει να βγάζει λάβα και οι επιστήμονες ανησυχούν πως το καταστροφικό του έργο ίσως δεν έχει τελειώσει ακόμα...

To ηφαίστειο Cumbre Vieja στα Κανάρια Νησιά δεν σταματάει να «ξερνάει» λάβα και οι επιστήμονες ανησυχούν πλέον για τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στις ΗΠΑ.

Το ηφαίστειο εξερράγη στις 19 Σεπτεμβρίου ωστόσο η κατάσταση δεν δείχνει σε καμία περίπτωση να ομαλοποιείται καθώς συνεχίζει να βγάζει λάβα, έχοντας καταστρέψει περισσότερα από 1.186 κτήρια.

Κάπου εδώ ξεκινούν τα ακόμα πιο ανησυχητικά νέα. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Γεωεπιστήμης της Βαρκελώνης, το ενδεχόμενο ενός καταστροφικού τσουνάμι αρχίζει και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Οι επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα αυτό προσομοιάζοντας την τελευταία ηφαιστειακή έκρηξη της περιοχής, πριν από 180.000 χρόνια και κατά τη διάρκεια των δοκιμών εντοπίστηκε πως ένα γιγάντιο τσουνάμι είχε φτάσει στις ακτές των ΗΠΑ.

Ο φόβος για το τσουνάμι προκύπτει από τη μαζική κατολίσθηση τεράστιων εκτάσεων από την καλντέρα των Κανάριων στη θάλασσα και φυσικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει εφιαλτικό.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως αν και εφόσον δημιουργηθεί ένα τέτοιο τσουνάμι, τότε θα χτυπήσει τις ισπανικές ακτές σε δυο ώρες, εκείνες του Μαρόκου σε τρεις και τις Βραζιλία, ΗΠΑ και Καναδά σε εννέα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εφιαλτικές εικόνες από το... μέλλον: Πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς (pics-vid)

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Στερέωνε το κινητό σε έπιπλο και βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς των ανιψιών του