ΚΟΣΜΟΣ

Ουίλιαμ Σάτνερ: Ο κινηματογραφικός «Κάπτεν Κερκ» πήγε στα 90 του στο διάστημα (Video)

 Ο κινηματογραφικός «Κάπτεν Κερκ» πήγε στα 90 του στο διάστημα
Το διαστημικό σκάφος της Blue Origin κατά την απογείωση
AP

Στα 90 του πλέον, ο Σάτνερ έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα, συνοδευόμενος από άλλους τρεις επιβάτες

Ένα διαστημικό σκάφος της Blue Origin έκανε ολιγόλεπτο ταξίδι στο διάστημα, μεταφέροντας έναν εμβληματικό επιβάτη: τον Ουίλιαμ Σάτνερ, τον διάσημο «Κυβερνήτη Κερκ» της τηλεοπτικής σειράς και των ταινιών Star Trek που εξερευνούσε νέους κόσμους στα πέρατα του διαστήματος.

Στα 90 του πλέον, ο Σάτνερ έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα, συνοδευόμενος από άλλους τρεις επιβάτες.

Αυτή ήταν η δεύτερη «τουριστική» πτήση στο διάστημα για το σκάφος της εταιρείας του πολυεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος. Ο ίδιος ο Μπέζος συμμετείχε στην προηγούμενη πτήση, τον Ιούλιο. «Θα θαυμάσω τη θέα από το διάστημα. Θέλω να δω τον πλανήτη και να απολαύσω την ομορφιά και τη ρώμη του» ανέφερε ο Σάτνερ σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Blue Origin.

Το ταξίδι μέχρι την επιστροφή στη Γη διήρκεσε μόλις 11 λεπτά. Εκτός από τον Καναδό ηθοποιό, στο σκάφος βρέθηκαν ο πρώην μηχανικός της Nasa Κρις Μποσούιζεν, ο συνιδρυτής της εταιρείας Planet Labs, ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions και η Όντρεϊ Πάουερς, στέλεχος της Blue Origin, αρμόδια για τις πτήσεις και τη συντήρηση του διαστημοπλοίου.

Η σειρά Star Trek προβαλλόταν από το 1966, μόνο για τρεις σεζόν και παρουσίαζε τις περιπέτειες του διαστημοπλοίου USS Enterprise. Ήταν μια σειρά-σταθμός για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μπέζος. Μάλιστα, ο ιδρυτής της Amazon έχει εμφανιστεί σε μια από τις πολλές ταινίες που γυρίστηκαν τα επόμενα χρόνια, αλλά δύσκολα τον αναγνωρίζει κανείς κάτω από το παχύ μακιγιάζ που τον μετέτρεψε σε… εξωγήινο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Βρέθηκε νεκρός ο Διευθυντής της Κλινικής Covid

Μένιος Φουρθιώτης: «Σε 3 μήνες θα περπατήσω ξανά» - Φωτογραφίες μέσα από το ΚΑΤ

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»