ΚΟΣΜΟΣ

Δύο νεκροί μετανάστες σε ασφυκτικά γεμάτο φορτηγό στα σύνορα Αυστρίας - Ουγγαρίας

Νεκροί μετανάστες σε φορτηγό στην Αυστρία
Ο οδηγός του οχήματος εξακολουθεί να αναζητείται
AP

Οι αστυνομικοί βρήκαν σχεδόν τριάντα ανθρώπους στριμωγμένους σε έναν πολύ μικρό χώρο, δύο από αυτούς νεκρούς

Δύο παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν νεκροί την Τρίτη στην Αυστρία μέσα σε ένα μικρό φορτηγό που σταμάτησε η αστυνομία στα σύνορα με την Ουγγαρία, ενώ ο οδηγός τράπηκε σε φυγή πεζός, ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο. Προερχόμενο από την Ουγγαρία, το όχημα σταμάτησε για έλεγχο από τον στρατό, που το έκρινε ύποπτο. Οι αστυνομικοί βρήκαν σχεδόν τριάντα ανθρώπους στριμωγμένους σε έναν πολύ μικρό χώρο, δύο από αυτούς νεκρούς.

Οι Αρχές προσέφεραν νερό στους 26 μετανάστες, όλοι άνδρες από τη Συρία, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας. Ο οδηγός του οχήματος εξακολουθεί να αναζητείται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Αυτή η αποτρόπαια πράξη δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα: ο θάνατος ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων γίνεται ηθελημένα αποδεκτός από διακινητές», δήλωσε ο Αυστριακός συντηρητικός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Η Αυστρία, η οποία βιώνει μια εισροή μεταναστών στα ανατολικά και νότια σύνορά της, ενέτεινε τους ελέγχους από τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν συλληφθεί 250 παράνομοι διακινητές από την αρχή του έτους. Το ανατολικό τμήμα χώρας είχε γίνει και πάλι σκηνή ενός παρόμοιου τραγικού περιστατικού πριν από περίπου έξι χρόνια.

Στις 27 Αυγούστου 2015, 71 παράτυποι μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και ενός μωρού, βρέθηκαν νεκροί από ασφυξία μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο, όπου τους είχαν κρύψει και παρατήσει διακινητές. Εντοπίστηκαν στην Αυστρία, αλλά ο θάνατός τους είχε συμβεί ενώ βρίσκονταν ακόμα στην άλλη πλευρά των συνόρων. Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, τα ουγγρικά δικαστήρια καταδίκασαν τους διακινητές αυτούς σε ισόβια κάθειρξη. Το σοκ που προκάλεσε στην κοινή γνώμη το συμβάν είχε οδηγήσει στο προσωρινό άνοιγμα των συνόρων σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που επιθυμούσαν να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη, στην αρχή του μεταναστευτικού κύματος 2015-2016.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 51χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε τα ανήλικα ανίψια του

Κρήτη: Η θυσία του παππού για να μην πνιγούν τα εγγόνια του - Πώς έγινε η τραγωδία (pics+vid)

Καιρός - Αρναούτογλου: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (vid)