ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Είδε... φάντασμα στο κάστρο του Γουίνσδορ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Είδε... φάντασμα στο κάστρο του Γουίνσδορ
Τι αποκαλύπτει το βιβλίο «Στοιχειωμένα Κάστρα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας».

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Μεγάλη Βρετανία, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «The Scottish Sun» ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δει… φάντασμα στο κάστρο του Γουίνσδορ

Τα παραπάνω αναφέρει – σύμφωνα με το δημοσίευμα - το βιβλίο «Στοιχειωμένα Κάστρα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας», του συγγραφέα Ρίτσαρντ Τζόουνς. Σύμφωνα με αυτό η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δει το φάντασμα της βασίλισσας Ελισάβετ της Α’ να περιφέρεται στους χώρους του κάστρου, όταν ήταν παιδί, μαζί με την αδερφή της, Μάργκαρετ.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι το πνεύμα της Ελισάβετ Α’ έχει θεαθεί και από ένα φύλακα του παλατιού, ο οποίος την εντόπισε στη βιβλιοθήκη.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Να σημειωθεί ότι η μονάρχης του 16ου αιώνα, είναι θαμμένη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ δίπλα στην αδερφή της, Μαρία Α’, και λέγεται ότι… εμφανίζεται συχνά να βηματίζει στο παλάτι με τα τακούνια της.

Η Ελισάβετ Α΄ (Elizabeth I, 7 Σεπτεμβρίου 1533 – 24 Μαρτίου 1603) ήταν βασίλισσα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας από τις 17 Νοεμβρίου 1558 έως το θάνατό της. Η άτεκνη Ελισάβετ, μερικές φορές αποκαλούμενη και Παρθένος Βασίλισσα, ήταν η πέμπτη και τελευταία μονάρχης της δυναστείας των Τυδώρ (οι άλλοι μονάρχες της οικογένειας αυτής ήταν ο παππούς της Ερρίκος Ζ', ο πατέρας της Ερρίκος Η', ο ετεροθαλής αδελφός της Εδουάρδος ΣΤ' και η ετεροθαλής αδελφή της Μαρία Α'). Βασίλεψε επί 45 έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων η παγκόσμια ισχύς και επιρροή της Αγγλίας ενισχύθηκε σημαντικά. Στο εσωτερικό η βασιλεία της σημαδεύτηκε από έντονες θρησκευτικές ζυμώσεις.

Elizabeth1England.jpg
Η Ελισάβετ Α΄.

ΠΗΓΗ: The Scottish Sun

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Πότε θα ανακοινωθούν

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μαθητές και παιδιά – Πώς θα μπαίνουν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Ραγδαία αύξηση το ιικό φορτίο δείχνουν τα λύματα