ΚΟΣΜΟΣ

Aυστραλία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Aστυνομικοί στην Αυστραλία
Aστυνομικοί στην Αυστραλία
ΑΡ

Χιλιάδες άνθρωποι που αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 συγκεντρώθηκαν σήμερα σε αρκετές πόλεις της Αυστραλίας.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της Αυστραλίας κατά του εμβολιασμού. Σχεδόν το 85% των Αυστραλών ηλικίας 16 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχει επανέλθει σε σχεδόν φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας διαμαρτύρονταν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο οποίος δεν ισχύει παρά σε ορισμένες πολιτείες και εδάφη για κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών.

Στην Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτώριας, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ζητώντας τη φυλάκιση του πρωθυπουργού της πολιτείας, Ντάνιελ Άντριους και διαμαρτυρόμενοι για σχέδιο νόμου που αποσκοπεί στην χορήγηση περισσότερων εξουσιών στην κυβέρνησή της για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Δεν προκλήθηκε καμία σύγκρουση με την αστυνομία σε αντίθεση με προηγούμενες διαδηλώσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, έως και 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στο Σίδνεϊ.

Στην Μελβούρνη περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν παράλληλα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών, σε μια από τις πρώτες αντιδιαδηλώσεις που γίνονται στη χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19.

"Είμαι εδώ επειδή μου προκαλεί αηδία αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της πόλης μου, της Μελβούρνης", δήλωσε η Μορίν Χιλ, η οποία μετείχε στην αντιδιαδήλωση, αναφερόμενη στην πορεία κατά του εμβολιασμού.

Η Αυστραλία, μια χώρα με πληθυσμό άνω των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει περισσότερα από 195.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.933 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα

Η Ιωάννα έδειξε για πρώτη φορά τα εγκαύματά της και τα ρούχα που φόραγε την ημέρα της επίθεσης

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στο myCar