ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Νέα επεισόδια στη Χάγη σε διαδήλωση κατά των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημία

Ολλανδία
Οι αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον μια σύλληψη
(AP Photo/Peter Dejong)

Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στη Χάγη στο τέλος μιας διαδήλωσης ενάντια στα νέα μέτρα της ολλανδικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, την επομένη του «οργίου βίας» που ξέσπασε στο Ρότερνταμ, όπου 51 άτομα συνελήφθησαν και πολλοί τραυματίστηκαν.

Σε μια δημοφιλή περιοχή της Χάγης όπου έχει έδρα η ολλανδική κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ πολλές εκατοντάδες άνθρωποι πέταξαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα.

Οι αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον μια σύλληψη.

Η Ολλανδία επανέφερε ένα μερικό lockdown την περασμένη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει ένα ξέσπασμα κρουσμάτων της Covid-19, με μια σειρά υγειονομικών περιορισμών που επηρεάζουν ιδιαίτερα τον κλάδο της εστίασης, με τα εστιατόρια να υποχρεώνονται να κλείνουν στις 20:00. Η κυβέρνηση τώρα σχεδιάζει να απαγορεύσει την είσοδο σε ορισμένους χώρους για τους μη εμβολιασμένους, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ και των εστιατορίων.

Στο Άμστερνταμ, παρόμοια διαδήλωση κατά των μέτρων που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες Σάββατο ακυρώθηκε από τους διοργανωτές του United We Stand μετά το χάος της Παρασκευής στο Ρότερνταμ.

Πλήθη μερικών εκατοντάδων ταραξιών πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έριξαν πυροτεχνήματα και πέταξαν πέτρες στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που έγινε την Παρασκευή, το βράδυ. Η αστυνομία απάντησε με προειδοποιητικά πυρά και με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Άχμεντ Αμπουτάλεμπ, χαρακτήρισε τα επεισόδια της Παρασκευής ένα «όργιο βίας».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα

Η Ιωάννα έδειξε για πρώτη φορά τα εγκαύματά της και τα ρούχα που φόραγε την ημέρα της επίθεσης

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»