ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πανικός στην Αυστρία - Εγκαταλείπουν άρον άρον τη χώρα οι τουρίστες (pics)

Αντιδράσεις στη Βιέννη μετά την επιβολή lockdown
Αντιδράσεις στη Βιέννη μετά την επιβολή lockdown
newsbomb.gr

Πολλοί είναι οι τουρίστες που μετά την επιβολή lockdown στην Αυστρία επέλεξαν να φύγουν από τη χώρα

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αυστρία το lockdown και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με πολλές χιλιάδες κόσμου να πραγματοποιεί χθες στο κέντρο της Βιέννης συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται και σήμερα καθώς, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του Newsbomb.gr, πολλοί είναι οι τουρίστες που μετά την επιβολή καραντίνας επιλέγουν να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η Βιέννη λέει «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Χθες Σάββατο στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι είπαν όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα νέα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από το ακροδεξιό κόμμα FPÖ, ωστόσο ο ηγέτης του, ο Χέρμπερτ Κικλ, ήταν απών αφού έχει βρεθεί θετικός στον νέο κορονοϊό.

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας, σε μικρή απόσταση από την καγκελαρία, κρατούσε πανώ με συνθήματα κατά της «δικτατορίας του κορονοϊού». «Όχι στον διχασμό της κοινωνίας» έγραφε ένα πλακάτ.

Η συγκέντρωση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς η αστυνομία φοβόταν μήπως παρεισφρήσουν νεοναζί και χούλιγκαν.

Μεταξύ αυτών που έκαναν έκκληση για «αντίσταση» στα μέτρα ήταν και η Καταρίνα Γκίρσερ, η οποία κατάγεται από το Τιρόλο και έκανε ένα ταξίδι έξι ωρών για να διαδηλώσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο χάρτης των μη εμβολιασμένων στην Ελλάδα – Οι κόκκινες περιοχές για τους άνω των 60

The Voice: Αδερφός γνωστής τραγουδίστριας πέρασε «αέρα» από τα knockouts (video)

J2US: Η αποχώρηση που δεν περίμενε κανείς και τα νέα ζευγάρια! (videos)