ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη «Όμικρον» - Ολλανδία: 13 κρούσματα από τις επίμαχες πτήσεις

Μετάλλαξη «Όμικρον» - Ολλανδία: 13 κρούσματα από τις επίμαχες πτήσεις
Συνεχίζονται οι έρευνες στην Ολλανδία
AP Photo/Peter Dejong

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Δεκατρείς είναι οι επιβάτες που εντοπίστηκαν με τη μετάλλαξη Όμικρον από τις δύο επίμαχες πτήσεις που έφτασαν στο  Άμστερνταμ την Παρασκευή με αφετηρία τη Νότια Αφρική

Από τους 61 επιβάτες θετικούς στον κορονοϊό, οι 13 έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, για την οποία επικρατεί παγκόσμια ανησυχία από την Πέμπτη, την ημέρα που ανακοινώθηκε ο εντοπισμός της.

Οι υγειονομικές Αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν στους 61 επιβάτες το μεσημέρι της Κυριακής, με τη χώρα να τίθεται σε «κόκκινο» συναγερμό.

Το χρονικό των πτήσεων

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του υπ. Υγείας της Νότιας Αφρικής για τη μετάλλαξη «Όμικρον», στο αεροδρόμιο Σχιπολ του Άμστερνταμ τέθηκαν σε καραντίνα οι επιβάτες δύο πτήσεων από την επίμαχη χώρα. Αμέσως και οι 600 ταξιδιώτες υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι 61 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και απομονώθηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί αν νοσούν από τη νέα παραλλαγή.

Παράλληλα την Παρασκευή η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής. Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιονγκ διευκρίνισε ότι όσοι ταξιδιώτες βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς τη χώρα θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ και να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Στο αεροδρόμιο επικράτησε για ώρα χάος με τους επιβάτες των πτήσεων της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ να παραμένουν επί ώρες χωρίς φαγητό και νερό στο αεροδρόμιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Τι θα συμβεί αμέσως μόλις πεθάνει η Ελισάβετ - «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»

J2US: «Λύγισε» στον αέρα η Δέσποινα Βανδή - Η αποκάλυψη για την κόρη της (vid)

Τα τέσσερα «θανάσιμα αμαρτήματα» της Ιωάννας Τούνη (photos+videos)