ΚΟΣΜΟΣ

Twitter: Πόσα θα παίρνει το νέο αφεντικό της πλατφόρμας - Ποιος ειναι ο «γκουρού» της Σίλικον Βάλεϊ

O νέος ισχυρός άνδρας του Twitter, Περάγκ Αγκραβάλ
O νέος ισχυρός άνδρας του Twitter, Περάγκ Αγκραβάλ
ΑP

Ο Παράγκ Αγκραβάλ είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Twitter μετά την παραίτηση του προκατόχου του και συνιδρυτή της δημοφιλούς πλατφόρμας, Τζακ Ντόρσεϊ. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν τις απολαβές του

Ο 37χρονος Ινδός Παράγκ Αγκραβάλ - ένας σχετικά άγνωστος μέχρι πρότινος «γκουρού» της Σίλικον Βάλεϊ ανέλαβε καθήκοντα τη Δευτέρα (29/11) και τα μέσα ενημέρωσης «χτενίζουν» το βιογραφικό του.

O Αγκραβάλ έγινε ο νέος ισχυρός άνδρας του Twitter, μετά από 10 χρόνια στην εταιρεία, με τα τελευταία τέσσερα έτη να έχει αναλάβει τη θέση του CTO, δηλαδή του υπεύθυνου για τις ομάδες τεχνικής στρατηγικής.

Πριν καν συμπληρώσει τα 40, είναι ο νεότερος CEO εταιρείας που ανήκει στο δείκτη S&P 500, ο οποίος περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στον κόσμο. H μέση ηλικία ενός διευθύνοντος συμβούλου αγγίζει τα 58 έτη.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, τον δισεκατομμυριούχο Ντόρσεϊ, διατηρεί χαμηλό προφίλ και πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την προσωπική του ζωή παραμένουν μυστήριο.

Ακόμα και η ακριβής ημερομηνία γέννησής του δεν έχει γίνει γνωστή, καθώς το Twitter την κρατά μυστική επικαλούμενο «λόγους ασφαλείας». Ωστόσο, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε ότι έχει γεννηθεί λίγο μετά τις 14 Μαΐου του 1984, που είναι γενέθλια του Ζάκερμπεγκ.

Ο Αγκραβάλ είναι μια «ασφαλής» επιλογή και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ευνοϊκά από τους επενδυτές» υποστήριξε σε δήλωσή του, ο αναλυτής της CFRA Research, Άντζελο Τζίνο. Αποκάλυψε επίσης, πως ο ιδρυτής της Elliott Management -εκ των μεγαλομετόχων του Twitter- πίεσε τον Ντόρσεϊ να παραιτηθεί

Ο μισθός του νέου «κου Twitter»

Όπως έγινε γνωστό το νούμερο ένα του Twitter θα λαμβάνει ετησίως μισθό ενός εκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ο Aγκραβάλ δικαιούται επίσης ένα ετήσιο «μπόνους απόδοσης» ύψους έως και 150% του μισθού του, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να βάλει στην τσέπη του 2,5 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον το χρόνο. Έλαβε επίσης ένα βραβείο μετοχών αξίας 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα του αποδοθεί σε 16 ίσες προσαυξήσεις από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Ο μισθός του απέχει πολύ από τον ετήσιο μισθό των 1,4 δολαρίων (!) που κέρδιζε ο προκάτοχός του τα τελευταία χρόνια. Ο Ντόρσεϊ λάμβανε χαμηλότερο μισθό προκειμένου να συμβολίσει «τη δέσμευσή του και την πίστη του στις μακροπρόθεσμες δυνατότητες δημιουργίας αξίας του Twitter», ανέφερε η εταιρεία σε μια κατάθεση. Αυτή τη στιγμή η περιουσία του ξεπερνά τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το βιογραφικό του

Ο Aγκραβάλ εντάχθηκε στο Twitter το 2011 ως μηχανικός λογισμικού και σκαρφάλωσε στην ιεραρχία με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόρσεϊ, σχεδιάζοντας μαζί του το μέλλον της εταιρείας, ανέφερε το CNBC. Ο νέος CEO συνέβαλε επίσης στην επέκταση του Twitter, βοηθώντας στην ανάπτυξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης σύμφωνα με το βιογραφικό του.

«Ενώ έχει περάσει μια δεκαετία, αυτές οι μέρες μου φαίνονται σαν χθες», έγραψε σε ένα email του προς τους υπαλλήλους, αφού ανακοινώθηκε ο νέος του ρόλος. «Μπήκα στη θέση σας, βίωσα τα πάνω και τα κάτω, τις προκλήσεις και τα εμπόδια, τις νίκες και τα λάθη. Αλλά τότε και τώρα, πάνω απ' όλα, βλέπω τον απίστευτο αντίκτυπο του Twitter, τη συνεχιζόμενη πρόοδό μας και τις συναρπαστικές ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι 60 και άνω εξαιρούνται – Ποιοι θα πληρώνουν μισό το πρόστιμο

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο