ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Μυστήριο γύρω από το πρώτο θύμα της μετάλλαξης «Όμικρον» στη χώρα

Aνησυχία επικρατεί στη Βρετανία για τη μετάλλαξη «Όμικρον»
Aνησυχία επικρατεί στη Βρετανία για τη μετάλλαξη «Όμικρον»
ΑP

Έλλειψη διαφάνειας καταλογίζουν οι ειδικοί στην κυβέρνηση Τζόνσον στη Βρετανία γύρω από τον πρώτο θάνατο ασθενούς με τη μετάλλαξη «Όμικρον». Πέθανε λόγω της μετάλλαξης ή με τη μετάλλαξη, αναρωτιούνται και στρέφουν τα πυρά τους στις Αρχές.

«Περιττό συναγερμό» προκαλεί σύμφωνα με ειδικούς η έλλειψη λεπτομερειών για τον πρώτο θάνατο από τη μετάλλαξη «Όμικρον» στη Βρετανία. Ένα και πλέον 24ωρο μετά, βασικές λεπτομέρειες, όπως η κατάσταση εμβολιασμού και η ηλικία του νεκρού δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η είδηση του θανάτου είδε το φως καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) βρίσκεται σε «υψηλό συναγερμό» για ένα κύμα κρουσμάτων Όμικρον. Η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τον πρώτο θάνατο στο Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε οργή σήμερα, καθώς ένας γιατρός κάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για να σταματήσει ο «περιττός συναγερμός».

Ο καθηγητής ιατρικής και σύμβουλος ογκολόγος Κάρολ Σικόρα είπε ότι η κυβέρνηση δεν παρείχε στο έθνος αρκετές πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο και ότι αυτό προκαλεί «αδικαιολόγητη ανησυχία». Οι ειδικοί απαιτούν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, όπως το καθεστώς εμβολιασμού του ατόμου, εάν ανήκε σε ευπαθή ομάδα και αν ο κορονοϊός ήταν η κύρια αιτία θανάτου.

«Ήταν στο νοσοκομείο για Covid-19 ή ήταν εκεί επειδή τον πάτησε λεωφορείο;», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε τον πρώτο θάνατο στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της «Όμικρον» σε μια επίσκεψη σε κλινική εμβολιασμού στο Πάντιγκτον, στο δυτικό Λονδίνο.

«Δυστυχώς η Όμικρον προκαλεί νοσηλείες και δυστυχώς τουλάχιστον ένας ασθενής επιβεβαιώθηκε ότι πέθανε με την Όμικρον» είπε ο Τζόνσον, χωρίς να αποκαλύψει την ηλικία του ατόμου που πέθανε, ή αν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου διαθέσιμες λεπτομέρειες για τον πρώτο θάνατο από Όμικρον και τα ερωτήματα πληθαίνουν, από την κατάσταση της υγείας του μέχρι την ηλικία, το μέρος όπου ζούσε αλλά και το πώς και που μολύνθηκε με τη μετάλλαξη «Όμικρον». Οι αρχές επικαλούνται για την πρωτοφανή μυστικοπάθεια, την εμπιστευτικότητα του ασθενούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Καματερό: Νεκρά δύο ανήλικα αγόρια από πυρκαγιά μέσα στο σπίτι τους

Η πρώτη ανακοίνωση του Παναγιωτόπουλου μετά τις καταγγελίες: «Ζητώ συγγνώμη»

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Νέα καταγγελία σε βάρος του από τραγουδίστρια

Οικογενειακή τραγωδία στο Κιλκίς: Πατέρας σκότωσε τον γιο του με καραμπίνα