ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η Ελισάβετ υποδέχθηκε αυτοπροσώπως τον σουλτάνο του Ομάν

Βρετανία: Η Ελισάβετ υποδέχθηκε αυτοπροσώπως τον σουλτάνο του Ομάν
Η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας, που βρίσκεται στον θρόνο σχεδόν 70 χρόνια, προκαλεί ανησυχία.
AP

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε σήμερα τον σουλτάνο του Ομάν, τον πρώτο αρχηγό κράτους που συναντά αυτοπροσώπως, μετά τη σύντομη νοσηλεία της τον Οκτώβριο.

Η Ελισάβετ υποδέχθηκε, όρθια και χωρίς μάσκα, τον σουλτάνο Χαϊθάμ μπιν Ταρίκ και τη σύζυγό του σε ένα σαλόνι του πύργου του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο. Του έσφιξε το χέρι χωρίς να φοράει γάντια, σύμφωνα με τις φωτογραφίες από τη συνάντηση.

Η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας, που βρίσκεται στον θρόνο σχεδόν 70 χρόνια, προκαλεί ανησυχία από τότε που οι γιατροί της της είπαν να ξεκουραστεί στις 20 Οκτωβρίου και πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο για «προκαταρκτικές» εξετάσεις, η φύση των οποίων δεν διευκρινίστηκε.

Η εκδήλωση αυτή, πρώτη αυτού του είδους μετά τον θάνατο τον Απρίλιο το συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου.ΑΡ

Έκτοτε, περιόρισε σημαντικά τις δραστηριότητές της και ακύρωσε την παρουσία της στη Σύνοδο για το Κλίμα COP26 στη Σκωτία. Πραγματοποιεί τις περισσότερες ακροάσεις της μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την ώρα που η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη αυτή τη στιγμή με μια έξαρση των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, η Ελισάβετ αναμένεται να παραστεί την επόμενη Τρίτη στο Ουίνδσορ σε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο γεύμα με μέλη της οικογένειάς της, παρουσία 50 ανθρώπων, σύμφωνα με την ταμπλόιντ The Sun.

Η εκδήλωση αυτή, πρώτη αυτού του είδους μετά τον θάνατο τον Απρίλιο το συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου, υπάρχει, εντούτοις, κίνδυνος να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σε ταβέρνα μετά τον σάλο - Ο κρυφός γάμος στην Αλόννησο

Πώς κόλλησε κορονοϊό ο Γιώργος Τράγκας; Όλη η αλήθεια

Κακοκαιρία: «Κλείδωσαν» οι χιονοπτώσεις στην Αττική τα επόμενα 24ωρα – Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Δολοφονία στα Γλυκα Νερά: Σε δίκη παραπέμπεται ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος - Βαρύ το κατηγορητήριο