ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Αύξηση στις συντάξεις όσων ηλικιωμένων εμβολιάζονται για τον κορονοϊό

Βουλγαρία: Αύξηση στις συντάξεις όσων ηλικιωμένων εμβολιάζονται για τον κορονοϊό
Με αύξηση στις συντάξεις ενισχύει το κύμα των εμβολιασμών η κυβέρνηση στη Βουλγαρία
AP PHOTO

Με αύξηση στις συντάξεις ενισχύει το κύμα των εμβολιασμών η κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Μια διαφορετική προσέγγιση για την ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού ανάμεσα στους ηλικιωμένους ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού, που είναι ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πετκόφ, οι ηλικιωμένοι που θα εμβολιάζονται κατά της covid-19 θα έχουν αύξηση στη σύνταξή τους για έξι μήνες.

Όπως δήλωσε ο Πετκόφ κάθε συνταξιούχος Βούλγαρος θα λαμβάνει 75 λέβα (38,39 ευρώ) επιπλέον στη σύνταξή του για έξι μήνες αφού λάβει την πρώτη ή τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά της covid-19 διευκρινίζοντας ότι το μέτρο αφορά και τους συνταξιούχους που έχουν ήδη λάβει και αναμνηστική δόση.

Η κεντρώα κυβέρνηση συνασπισμού του Πετκόφ ξεκινά επίσης μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πείσει τους Βούλγαρους, που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τα εμβόλια κατά της covid-19, να ανοσοποιηθούν, ώστε η χώρα να αποφύγει ένα νέο, θανατηφόρο κύμα της επιδημίας, το οποίο ενδέχεται να την πλήξει ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου, όπως προειδοποιεί ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι να μην πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι από covid-19, αλλά και να μειωθεί η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία, όπως και να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι μας που κινδυνεύουν περισσότερο», τόνισε ο Πετκόφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο Πετκόφ εξέφρασε την ελπίδα χάρη σε αυτό το νέο αυτό κίνητρο να εμβολιαστούν περίπου 300.000 Βούλγαροι άνω των 65 ετών ως το τέλος Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Μάσκα παντού από αύριο, ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ: Είσοδος μόνο με διπλή μάσκα ή μάσκα ΚΝ95

Στις 3 Ιανουαρίου η δεύτερη φάση των μέτρων - Τι απαντά η κυβέρνηση για lockdown και sms

Νέα μέτρα-Μάσκα KN95: Ποια είναι η διάρκεια ζωής της και πόσο προστατεύει από τον κορονοϊό

Σάκης Τανιμανίδης: Τα νεότερα για την υγεία του - Η ανάρτηση μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο