ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Επιστροφή με μάσκες στα σχολεία για τους μαθητές λόγω μετάλλαξης Όμικρον

Με μάσκα θα επιστρέψουν στα σχολεία της Βρετανίας οι μαθητές
Με μάσκα θα επιστρέψουν στα σχολεία της Βρετανίας οι μαθητές
Pixabay

Όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Ναντίμ Ζαχάουι, στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Με μάσκα θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Βρετανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Στόχος να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία λόγω της μετάλλαξης Όμικρον ανέφερε σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ναντίμ Ζαχάουι.

«Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των παιδιών στο σχολείο και στο κολλέγιο για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο υπουργός σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα «The Sunday Telegraph».

«Ένα από τα πρόσθετα προσωρινά μέτρα που θα βοηθήσουν να το πετύχουμε αυτό, αντιμετωπίζοντας την αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον, είναι η σύσταση για μάσκες προσώπου στις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους χώρους διδασκαλίας, για τις επόμενες εβδομάδες και όχι για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που θα χρειαστεί.

Η Αγγλία ήταν το μόνο κρατικό τμήμα από τα τέσσερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δεν είχε γίνει προηγούμενη σύσταση, για τις μάσκες προσώπου εντός των τάξεων.

Με τους ημερήσιους αριθμούς των μολύνσεων να καταγράφουν ρεκόρ και τους ανθρώπους που εντοπίζονται θετικοί, να απαιτείται να παραμείνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον επτά ημέρες, τα σχολεία, αλλά και άλλες δημόσιες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργίας τους, από το μειωμένο αριθμό του προσωπικού που εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους διευθυντές στο δημόσιο τομέα να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο, αναφορικά με την απουσία ποσοστού 25% του προσωπικού τους, κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ζαχάουι ανέφερε ότι ένα ποσοστό εκπαιδευτικής δραστηριότητας εξ αποστάσεως θα είναι αναγκαίο, με δεδομένο τον αριθμό των μαθητών, αλλά και των καθηγητών που θα πρέπει να τεθούν σε απομόνωση.

Ωστόσο, ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η διδασκαλία με φυσική παρουσία θα συνεχιστεί, ενώ οι εξετάσεις θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί αυτό τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα σχολεία - Εξετάζονται περισσότερα τεστ

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου - Κατερίνα Λιόλιου: Το «καυτό» δίδυμο που κέρδισε το «J2US» (vids)

Σενάρια του 2022: Από τις πρόωρες εκλογές πήγαμε στην… πτώση της κυβέρνησης