ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ρεκορ κρούσμάτων κορονοϊού τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφει η Κίνα παραμονές των Ολυμπιακών
Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφει η Κίνα παραμονές των Ολυμπιακών
ΑΡ

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020 έφθασε σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα που δίνει μάχη να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 στην Κίνα έφτασε σήμερα στο υψηλότερο σημείο του από τον Μάρτιο του 2020, την ώρα που το Πεκίνο προσπαθεί να εξαλέιψει το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού τρεις εβδομάδες πριν φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα εντοπίστηκαν στην Κίνα 223 νέα κρούσματα covid-19, από τα οποία τα 80 στην πόλη Τιανζίν, που πλήττεται από ένα κύμα της επιδημίας, και εννέα άλλα, εκ των οποίων και ένα κρούσμα του Όμικρον, στην Καντόν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Εξήντα οκτώ άλλες νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν στην κεντρική επαρχία Χενάν, όπου έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα μερικού lockdown και έχει ξεκινήσει μαζική εκστρατεία τεστ για πολλά εκατομμύρια κατοίκους.

Στη Ζουχάι, στα σύνορα με το Μακάο, οι κάτοικοι έχουν λάβει εντολή να αποφεύγουν να ταξιδεύουν εκτός της πόλης μετά τον εντοπισμό μερικών κρουσμάτων του Όμικρον, ενώ από σήμερα ξεκινάει εκστρατεία τεστ για όλους τους κατοίκους. Τα σχολεία έκλεισαν.

Στο μεταξύ στην ιστορική πόλη Σιάν, στη βόρεια Κίνα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 έχει αρχίσει να μειώνεται κατά πολύ έπειτα από ένα μήνα lockdown.

Επίσης σήμερα αναφέρθηκαν 60 νέα εισαγόμενα κρούσματα, παρά το γεγονός ότι η Κίνα διατηρεί αυστηρούς ελέγχους εισόδου στη χώρα, μεταξύ των οποίων μείωση του αριθμού των πτήσεων και μια πολίτικη βάση της οποίας διακόπτονται τα δρομολόγια από περιοχές μέσω των οποίων εισάγονται πολλά κρούσματα cοvid-19 στην Κίνα.

Οι αθλητές και οι αντιπροσωπείες των χωρών έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και εισέρχονται αμέσως σε μια αυστηρά ελεγχόμενη φούσκα που τους διαχωρίζει εντελώς από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος του Όμικρον στο Πεκίνο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι αρχές ενίσχυσαν τους κανονισμούς για όσους φτάνουν στην κινεζική πρωτεύουσα από άλλες περιοχές της χώρας.

Πλέον για να εισέλθει κάποιος στο Πεκίνο απαιτείται αρνητικό τεστ κορονοϊού πριν ξεκινήσει το ταξίδι του και ένα ακόμη τεστ αμέσως μόλις φτάσει στην πόλη. Εξάλλου έχει γίνει σύσταση στους κατοίκους του Πεκίνου να μην φύγουν από την πόλη ενόψει των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός στο τέλος του 2019, ακολουθεί μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Survivor Spoiler: Έξαλλοι οι Διάσημοι με τον Βαλάντη - «Είναι κακός, έχει πονηριά»

Σχολεία: Χωρίς νέο self test οι μαθητές τη Δευτέρα (17/1) – Οι αλλαγές στη δήλωση