ΚΟΣΜΟΣ

Κατασπαράχθηκε από αδέσποτα σκυλιά

Κατασπαράχθηκε από αδέσποτα σκυλιά

Τα περίπου 9.200 σκυλιά που κυκλοφορούν αδέσποτα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Σόφιας, σύμφωνα με την δήμαρχο της βουλγαρικής πρωτεύουσας Γιορντάνκα Φαντάκοβα.

«Δυστυχώς, έπρεπε να πεθάνει κάποιος ώστε να επικεντρωθούμε σ' αυτό. Στο Δημαρχείο επιμείναμε στην ανάγκη νομοθετικών αλλαγών και είμαι ευτυχής ότι ο υπουργός Γεωργίας Μίροσλαβ Ναϊντένοφ έχει υπογράψει τις αλλαγές αυτές, που μας δίνουν τη δυνατότητα να χτίσουμε καταφύγια για τα επιθετικά σκυλιά» είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος της Σόφιας σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο σταθμό TV7.

Ένας γνωστός Βούλγαρος οικονομολόγος o Μπότιο Τάτσκοφ υπέκυψε στα τραύματά του ύστερα από επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων στη συνοικία Μαλίνοβα Ντολίνα, στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης στη Βουλγαρία, με τις δημοτικές αρχές της Σόφιας να προσπαθούν εδώ και χρόνια να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

«Ο καθηγητής Μπότιο Τάτσκοφ αγαπούσε τα ζώα και τη φύση» δήλωσε η ανιψιά του Μαριάνα Κιρίλοβα σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό bTV, τονίζοντας ότι ο θείος της δεν θα ήθελε ποτέ να γίνει η αφορμή για εκστρατεία μαζικής θανάτωσης αδέσποτων σκύλων.

Σύμφωνα με την δήμαρχο της Σόφιας, οι κτηνίατροι είναι αυτοί που θα κρίνουν το επίπεδο επιθετικότητας των αδέσποτων σκυλιών και όσα θεωρηθούν επικίνδυνα, θα πρέπει να θανατώνονται, όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη και όχι να δίνονται για υιοθεσία.