ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Μακρόν - Πούτιν το μεσημέρι του Σαββάτου

Μακρόν Πούτιν
Επικοινωνία Μακρόν - Πούτιν
Associated Press/Sergei Guneyev

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα μιλήσει αύριο το μεσημέρι τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την κρίση στα ρωσοουκρανικά σύνορα, την οποία η Δύση θέλει να επιλύσει «μέσω της διπλωματίας, του διαλόγου και της αποτροπής», ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Στην τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα σήμερα οι Δυτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, «επανέλαβαν ότι στηρίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Μακρόν: Ο στόχος ήταν η αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης στην Ουκρανία και επετεύχθη

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η συνάντηση των δύο ηγετών στη Μόσχα, με τον Εμανουέλ Μακρόν να δηλώνει ότι πέτυχε κατά την διάρκεια των συνομιλιών του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στην κρίση ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία για την Ουκρανία.

«Για μένα το θέμα ήταν να παγώσει το παιγνίδι για να εμποδισθεί μία κλιμάκωση και να ανοίξουν νέες προοπτικές (...) Αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Μόσχα στο Κίεβο, όπου θα συναντηθεί με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακόμη, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι δεν σκέφτηκε ποτέ, «ούτε για ένα δευτερόλεπτο», ότι ο Πούτιν ήταν έτοιμος να κάνει οποιαδήποτε κίνηση.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ: Οι Έλληνες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να είναι σε επαφή με την πρεσβεία μας