ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανός δημοσιογράφος στο Newsbomb.gr: Ο κόσμος είναι προετοιμασμένος να υπερασπιστεί την πατρίδα

Ουκρανία
AP Images

Ο δημοσιογράφος, Ολεκσάντρ Προσούτα μεταφέρει, μέσω του Newsbomb.gr, το κλίμα που επικρατεί στην Ουκρανία, η οποία προετοιμάζεται για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητες τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ συνεχίζεται η αποστολή ρωσικών στρατευμάτων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε την Τετάρτη (23/2), στη βουλή, την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην επικράτεια της χώρας.

Ο Προσούτα, μιλώντας στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ανέφερε: «Προς το παρόν δεν συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο. Οι περισσότεροι στην Ουκρανία ζουν τη φυσιολογική ζωή τους. Ενδεχομένως, η μοναδική αλλαγή να είναι ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός επισκεπτών στα καταστήματα που πουλούν όπλα. Οι άνθρωποι πραγματικά προετοιμάζονται για να προστατέψουν τους εαυτούς τους».

«Προετοιμασμένοι για άσχημες καταστάσεις»

Το σχέδιο κειμένου για την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην επικράτεια της Ουκρανίας το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την ουκρανική βουλή, προβλέπει τον περιορισμό στις μετακινήσεις των επιστρατεύσιμων εφέδρων εντός της χώρας.

Ο Προσούτα, μιλώντας γι' αυτό το θέμα κι τις αλλαγές που μπορεί να φέρει, υπογράμμισε ότι: «Ενδεχομένως η κατάσταση να αλλάξει μόλις η κυβέρνηση επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα, αλλά η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν είναι ίδια με την κατάσταση πολέμου».

Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν άνθρωποι στην Ουκρανία που ανησυχούν, ωστόσο οι περισσότεροι είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που υπάρξουν άσχημες καταστάσεις. «Ναι, κάποιοι άνθρωποι αρχίζουν να αγχώνονται, αλλά οι περισσότεροι είναι σίγουρα προετοιμασμένοι για άσχημες καταστάσεις κι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα μας», ανέφερε ο Ουκρανός δημοσιογράφος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Ουκρανία: Τι σημαίνει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης – Περιορισμοί σε μετακινήσεις, πληροφορίες και ΜΜΕ

Ουκρανική κρίση: Φόβοι για ντόμινο ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα

Ουκρανία: «Σβήνει» η διπλωματία, «φουντώνουν» οι προετοιμασίες για μια ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση