ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι μισθοφόροι «Wagner» θα σκοτώσουν τον Ζελένσκι»

Wagner
Η επίλεκτη στρατιωτική ομάδα του Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει στο στόχαστρο τον Ουκρανό πρόεδρο.
AP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύμφωνα με δημοσίευμα από τις ΗΠΑ, ο μισθοφορικός στρατός του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει λάβει εντολή εισβολής στο Κίεβο και δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου.

Η επίλεκτη μονάδα των μισθοφόρων με την ονομασία «Wagner» είναι ένα από τα πιο σκληρά σώματα του ρωσικού στρατού. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, 400 άνδρες από αυτή τη μονάδα έχουν λάβει εντολή να προχωρήσουν ως το Κίεβο με έναν και μοναδικό στόχο. Τη δολοφονία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Όπως αναφέρουν οι Times, η εντολή έχει δοθεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν έτσι ώστε να ανατραπεί η κυβέρνηση και να μπορέσει στη συνέχεια να πάρει τον έλεγχο της χώρας το Κρεμλίνο. Την ίδια στιγμή, βέβαια, στη Λευκορωσία ξεκινούν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δυο χωρών, έτσι ώστε να βρεθεί διπλωματική λύση και να σταματήσει η εμπόλεμη σύρραξη.

Ποιοι είναι οι μισθοφόροι «Wagner»

Η μονάδα αυτή αναφέρεται ως ο «ιδιωτικός στρατός του Βλαντιμίρ Πούτιν». Συνολικά αποτελείται από 10.000 επίλεκτους Ρώσους μισθοφόρους, άπαντες με πολεμική εμπειρία. Επικεφαλής είναι ο Ντμίτρι Ούτκιν, ενώ ως χρηματοδότης παρουσιάζεται ο ολιγάρχης Γεβγένι Πριγκοτσίν. Ένας άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με τον ύπατο εκπρόσωπο της διπλωματίας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, η ομάδα «Wagner» είναι «μια παραστρατιωτική οργάνωση», από τη δράση της οποίας η Ρωσία έχει κερδίσει την αποσταθεροποίηση σε αρκετές χώρες, στις οποίες επιθυμούσε να εγκαθιδρύσει δικό της καθεστώς το οποίο θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.

Η τελευταία παρουσία της ομάδας «Wagner» ήταν στην Αφρική, όπου από τις αρχές Φεβρουαρίου είχαν αρχίσει να αποσύρονται αρκετές μονάδες έτσι ώστε να αποσταλούν τώρα στην Ουκρανία για την παραπάνω επιχείρηση την οποία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι Times.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr