ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα αεροπορική επίθεση στη Μαριούπολη - Οι πρώτες εικόνες

Μαριούπολη
Μαριούπολη
AP Photo/Evgeniy Maloletka

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη δέχεται αεροπορική επίθεση, έχουν πληγεί κτίρια κατοικιών

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε ότι η πόλη δέχεται επίθεση από αέρος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν πληγεί κτίρια κατοικιών.

Την ίδια στιγμή, ανθρωπιστικό κομβόι που προσπαθούσε να φθάσει στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω σήμερα λόγω των μαχών, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ, ενώ το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ανακοίνωσε πως σημειώνονται νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί.

«Οι βόμβες χτυπούν σπίτια», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης σε διαδικτυακή ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγη ώρα, Σεργκέι Λαβρόφ και Ντίμτρο Κουλέμπα με τις δηλώσεις τους έδειξαν ότι δεν υπήρξε κάποια πρόοδος μετά τη συνάντησή της στην Αττάλεια.

Νωρίτερα σήμερα, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε ότι η Μαριούπολη είναι μια από τις επτά πόλεις από τις οποίες ελπίζει η κυβέρνηση να απομακρύνει αμάχους που έχουν παγιδευτεί στην σύγκρουση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Διάφορες προηγούμενες προσπάθειες να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος από την Μαριούπολη έχουν αποτύχει και ο κόσμος στην πόλη αυτή των άνω των 400.000 κατοίκων δεν έχει νερό ή ρεύμα για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Οι δύο πλευρές επιρρίπτουν την ευθύνη η μια στην άλλη για την κατάρρευση των συμφωνιών για τοπική κατάπαυση του πυρός, και γύρω από τη Μαριούπολη, ενώ την ίδια ώρα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι πληροφορίες ότι βομβάρδισε νοσοκομείο παίδων εκεί είναι «ψευδείς ειδήσεις». Σύμφωνα με τη Μόσχα, η εγκατάσταση αυτή δεν χρησιμοποιείτο πλέον ως νοσοκομείο και είχε καταληφθεί εδώ και καιρό από τον ουκρανικό στρατό.

Η Ουκρανία κατάφερε να αρχίσει την απομάκρυνση αμάχων από κάποιες περιοχές αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της βορειοανατολικής πόλης Σούμι, όπου ανθρωπιστικός διάδρομος άνοιξε σήμερα για τρίτη συναπτή ημέρα βάσει συμφωνίας για τοπική κατάπαυση του πυρός.

«Οι οχηματαπομπές (αυτών που απομακρύνονται) φεύγουν. Υπήρξε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός!», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Σούμι Ντμίτρο Ζιβίτσκιι.

Κόσμος φεύγει επίσης από κοντινούς οικισμούς της Κρασνοπίλια και Τροστιάνετς, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ναυάγιο» μετά τη συνάντηση στην Αττάλεια - Τι δήλωσαν Λαβρόφ, Κουλέμπα