ΚΟΣΜΟΣ

Μάχη μέχρις εσχάτων μεταξύ Ομπάμα και Ρόμνεϊ

Μάχη μέχρις εσχάτων μεταξύ Ομπάμα και Ρόμνεϊ

Μάχη "στήθος με στήθος" φαίνεται να δίνουν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ, πιο πιθανός αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση των New York Times / CBS που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι δυο άνδρες συγκεντρώνουν το 46% των ψήφων ο καθένας.

Η δημοτικότητα του Μιτ Ρόμνεϊ, παρουσιάζει ελαφρά άνοδο σε σύγκριση με μια άλλη δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα, που τον τοποθετούσε στο 44%, έναντι του 47% για τον Μπάρακ Ομπάμα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι τάσσονται τώρα υπέρ της επιλογής του Μιτ Ρόμνεϊ για το χρίσμα έναντι μόνο ενός 30% το Μάρτιο.

Ο Νιουτ Γκίνγκριτς και ο Ρον Πολ εξακολουθούν να ανταγωνίζονται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αν και οι πιθανότητές τους να κερδίσουν είναι σχεδόν μηδενικές. Οι Ρεπουμπλικάνοι θα δώσουν το χρίσμα επίσημα στον υποψήφιό τους στο εθνικό Συνέδριο του κόμματος στα τέλη Αυγούστου στην Τάμπα της Φλόριντα (νοτιοανατολικά).

Πάντως μόνο το 33% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων υποστηρίζουν τον Ρόμνεϊ.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 13 έως τις 17 Απριλίου σε δείγμα 957 ενηλίκων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων και 852 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Το περιθώριο σφάλματος είναι συν ή πλην τρεις ποσοστιαίες μονάδες.