ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψέμα η τραυματισμένη έγκυος λένε οι Ρώσοι - «Είναι μοντέλο του Instagram»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψέμα η τραυματισμένη έγκυος λένε οι Ρώσοι - «Είναι μοντέλο του Instagram»
Οι τραυματισμένοι ήταν ηθοποιοί αναφέρουν οι Ρώσοι.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Fake news χαρακτηρίζουν οι Ρώσοι τον βομβαρδισμό νοσοκομείο παίδων στην πόλη Μαριούπολη - Οι τραυματισμένοι ήταν ηθοποιοί αναφέρουν 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με σημερινή του ανακοίνωση, αρνήθηκε ότι η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε το μαιευτήριο και νοσοκομείο παίδων στην πόλη Μαριούπολη της Ουκρανίας την προηγούμενη μέρα, κατηγορώντας την Ουκρανία ότι ήταν «μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια».

Μάλιστα αναφέρουν ότι οι τραυματίες που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι ηθοποιοί και μοντέλα.

Οι Ρώσοι επίσης διοχετεύουν διάφορες πληροφορίες για το περιστατικό, όπως ότι η κοπέλα «τραυματίας» (τα εισαγωγικά των Ρώσων) είναι μοντέλο – ηθοποιός και δημοφιλής beauty blogger στη Μαριούπολη.

Το όνομά της είναι Marianna Podgurskaya. Η κοπέλα είναι πράγματι έγκυος, – λένε – αλλά δεν μπορούσε να «νοσηλευτεί» (τα εισαγωγικά των Ρώσων) στο μαιευτήριο, το οποίο βρισκόταν υπο κατοχή από το τάγμα Αζόφ και δεν υπήρχε προσωπικό.

Λένε επίσης ότι είναι η ίδια κοπέλα που βλέπουμε ξαπλωμένη στο φορείο με άλλα ρούχα, αλλά και όρθια να κατεβαίνει τις σκάλες και να περπατά μετά στον προαύλιο χώρο.

Ενώ καταγγέλλουν πως τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο φωτογράφος Yevgeny Maloletka , ο οποίος συνεργάζεται στενά με δυτικά πρακτορεία ειδήσεων και είναι γνωστός για την αντιρωσική ρητορική του.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ουκρανία: Το μαιευτήριο στη Μαριούπολη είχε καταληφθεί από το τάγμα Αζόφ, λέει ο Λαβρόφ

Σύνοδος Κορυφής: Στις Βερσαλλίες οι «27» - Ουκρανία και ενεργειακή απεξάρτηση επί τάπητος