ΚΟΣΜΟΣ

Μπάκιγχαμ: Τα εγκλήματα στα βασιλικά ανάκτορα - Κλοπές και αδικήματα κάτω από τη μύτη της βασίλισσας

Eγκλήματα ...κάτω απο τη μύτη της Βασίλισσας αναφέρει η αστυνομία
Eγκλήματα..κάτω απο τη μύτη της Βασίλισσας αναφέρει η αστυνομία
ΑΡ

Εκατοντάδες εγκλήματα έχουν αναφερθεί σε βασιλικά ανάκτορα τα τελευταία τρία χρόνια, ανάμεσά τους αδικήματα που αφορούν όπλα, ναρκωτικά, βία και ληστείες, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Συνολικά 470 εγκλήματα καταγράφηκαν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο Παλάτι του Κένσινγκτον, στο Παλάτι του Σεντ Τζέιμς και στο Κλάρενς Χάουζ -είτε εντός είτε έξω από τους χώρους τους- μεταξύ 2019 και 2021, αποκαλύπτει η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Η Met Police έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα εγκλήματα που καταγράφηκαν σε βασιλικές κατοικίες. Περιλαμβάνουν εκατοντάδες κλοπές μαζί με αναφορές για εμπρησμούς και εγκληματικές ζημιές, διαρρήξεις, ληστείες, κατοχή όπλων και αδικήματα βίας.

Λιγότερο από το 1% των εγκλημάτων οδήγησαν σε κατηγορίες, προειδοποίηση ή επιβολή προστίμου και δεν εντοπίστηκαν ύποπτοι για περισσότερα από 400 αδικήματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης και κοινοποιήθηκαν στο Sky News.

H αποκάλυψη σημειώνεται αφότου ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια για τη μεταφορά της οικογένειάς του από τις ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι «δεν αισθάνεται ασφαλής» όταν επισκέπτεται τη χώρα και προσφέρεται να πληρώσει για την προστασία της αστυνομίας. Ο δούκας του Σάσεξ ζει τώρα στην Καλιφόρνια με τη Μέγκαν και τα δύο τους παιδιά.

Ο Ντάι Ντέιβις, πρώην επικεφαλής της βασιλικής προστασίας στη Σκότλαντ Γιαρντ, είπε ότι ο αριθμός των εγκλημάτων ήταν «εκπληκτικός» και «τρομακτικός». «Αν μπορείτε να κλέψετε ή να προκαλέσετε επεισόδια στα βασιλικά μέλη ή κοντά σε αυτά, τι λέει αυτό για την τρέχουσα ασφάλειά μας;» «Αν αυτά τα αδικήματα έχουν αντίκτυπο στην προσωπική ασφάλεια των μελών της βασιλικής οικογένειας, αυτό θα με ανησυχούσε πολύ» πρόσθεσε.

Τι δείχνουν τα στοιχεία;

Το Sky News υπέβαλε αίτημα στην Αστυνομία ζητώντας λεπτομέρειες για τα εγκλήματα που αναφέρθηκαν σε αυτές τις τέσσερις βασιλικές κατοικίες στο Λονδίνο από το 2019. Οι αρχές αρνήθηκαν να παράσχουν ορισμένες από τις πληροφορίες για λόγους «εθνικής ασφάλειας» και «επιβολής του νόμου», συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων που αναφέρθηκαν σε κάθε τοποθεσία και εάν τα αδικήματα έλαβαν χώρα εντός ή αμέσως έξω από τους χώρους.

Συνολικά, το 2019 καταγράφηκαν 383 εγκλήματα, πριν από την απότομη πτώση των αδικημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, με 64 εγκλήματα να αναφέρονται το 2020 και 23 το 2021. Μεταξύ των αδικημάτων ήταν κλοπή, οπλοκατοχή, αδικήματα περί ναρκωτικών, εμπρησμός και εγκληματικές ζημιές, βία κατά του ατόμου, παραβάσεις δημόσιας τάξης και διάφορα εγκλήματα κατά της κοινωνίας.

Από τα 470 εγκλήματα που καταγράφηκαν, μόνο τα εννέα είχαν ως αποτέλεσμα να κατηγορηθεί ή να κληθεί κάποιος. Εκδόθηκε μία προειδοποίηση, μαζί με μία ειδοποίηση ποινής για αταξία. Κανένας ύποπτος δεν εντοπίστηκε για 404 αδικήματα, ενώ 34 εγκλήματα είχαν αποδεικτικές δυσκολίες και πέντε υποθέσεις κρίθηκαν ότι δεν ήταν προς το δημόσιο συμφέρον.

Πέρυσι, ένα μέλος του προσωπικού τροφοδοσίας στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ φυλακίστηκε αφού έκλεψε μετάλλια και επίσημες φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας από την κατοικία της βασίλισσας. Ο Adamo Canto καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση αφού ομολόγησε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες κλοπής μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Αυγούστου 2020.

Ορισμένα από τα αγαθά, αξίας μεταξύ 10.000 και 100.000 λιρών, ήταν καταχωρημένα προς πώληση στο eBay, σύμφωνα με δικαστήριο.

Τον Φεβρουάριο, ένας άνδρας που σκαρφάλωσε σε έναν φράχτη του Παλατιού του Μπάκιγχαμ γλίτωσε τη φυλακή από έναν δικαστή που του είπε ότι ήταν τυχερός που δεν σκοτώθηκε από την αστυνομία. Ο Κάμερον Καλάνι μπήκε στο Royal Mews - το οποίο φιλοξενεί τα άλογα της βασιλικής οικογένειας - τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου πέρυσι.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έγινε Barbie για τα 96α γενέθλιά της και το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της