ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις διαδηλωτών και Αστυνομίας στο Μπαχρέιν

Συγκρούσεις διαδηλωτών και Αστυνομίας στο Μπαχρέιν

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν και σήμερα στο Μπαχρέιν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Συγκεντρωμένοι πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στο Μπαχρέιν, ενώ η Αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη ενός άνδρα που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με την Αστυνομία την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στο Μπαχρέιν φιλοξενούταν το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1.

Χιλιάδες άνθρωποι επισκέφθηκαν τον τάφο του Σάλαχ Αμπάς Χαμπίμπ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το Σάββατο μετά την εξαφάνισή του στη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία.

Στο μεταξύ η σύζυγος του φυλακισμένου ακτιβιστή Αμπντλεχαντί αλ Χαουάτζα, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τις 8 Φεβρουαρίου για να διαμαρτυρηθεί για την καταδίκη του σε ισόβια, εξέφρασε ανησυχία καθώς δεν έχει άμεση επικοινωνία με τον άνδρα της, όπως δήλωσε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Λένε ότι είναι καλά στην υγεία του, όμως γιατί δεν μου επιτρέπουν να πάω να του μιλήσω, να τον δω;», αναρωτήθηκε η Χαντίτζα αλ Μουσάουι.

Οι αρχές του Μπαχρέιν δεν έκαναν ωστόσο κάποιο σχετικό σχόλιο, όμως το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε στο λογαριασμό του στο twitter ότι ο Χαουάτζα είναι καλά.