ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τρέμει για τη ζωή της η πρώην σύντροφος του επικίνδυνου δραπέτη

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δραπέτη και της συνεργού του
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δραπέτη και της συνεργού του

Η πρώην σύντροφος ενός κρατουμένου από την Αλαμπάμα που δραπέτευσε φοβάται για τη ζωή της, καθώς κυκλοφόρησαν νέα πλάνα από την απόδραση του επικίνδυνου εγκληματία.

Ο «άκρως επικίνδυνος» κρατούμενος Κέισι Γουάιτ απέδρασε από φυλακή της Αλαμπάμα με τη βοήθειας μίας σωφρονιστικής υπαλλήλου που τον βοήθησε να φύγει και με την οποία είχε «ιδιαίτερη σχέση», επιβεβαίωσαν σήμερα οι αρχές.

Μια πρώην σύντροφος του κατηγορούμενου δολοφόνου που εξαφανίστηκε δήλωσε χθες ότι της προκαλεί «φρίκη» η σκέψη ότι ο κρατούμενος που κάποτε υποσχέθηκε να τη σκοτώσει, παραμένει ελεύθερος μαζί με μία αδίστακτη σωφρονιστική υπάλληλο. Κατάφερε να ξεφύγει από την ένοπλη επίθεση του παρελθόντος, αλλά φοβάται ότι εκείνος θα τηρήσει την υπόσχεσή του και θα επιστρέψει για να τη σκοτώσει τώρα που είναι ελεύθερος, αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα.

Η άγνωστη γυναίκα μίλησε καθώς οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τον ύποπτο Κέισι Γουάιτ, 38 ετών, και την υποδιευθύντρια σωφρονιστικών υπηρεσιών της κομητείας, Βίκυ Γουάιτ, 56, να φεύγουν μαζί από τη φυλακή, ενώ το ανθρωποκυνηγητό για το ζευγάρι συνεχίζεται.

«Έχουν υποσχεθεί [η τοπική αστυνομία] να ενισχύσουν τις περιπολίες, αλλά έχουμε φρικάρει. Δεν ξέρουμε αν θα εμφανιστεί ξαφνικά και θα μας βγάλει έξω όπως είχε προσπαθήσει να κάνει πριν», είπε η γυναίκα στο WAAY 31 του Huntsville από μια άγνωστη τοποθεσία. «Νόμιζα ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχώ ποτέ ξανά για αυτόν. Ο Κέισι Γουάιτ είναι πολύ επικίνδυνος για όλους όσους βρίσκονται γύρω του» τόνισε.

Ο Γουάιτ προειδοποίησε τους αστυνομικούς το 2015 ότι θα σκότωνε την πρώην του αν του δινόταν η ευκαιρία, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που εξασφάλισε το Fox News. «Δήλωσε ότι ήθελε να τη σκοτώσει και να τον σκοτώσει η αστυνομία», έγραφε μια αναφορά της αστυνομίας. «Η μόνη του λύπη ήταν ότι τίποτα απο τα δύο δεν πέτυχε. Δήλωσε ότι αν αφεθεί ελεύθερος θα τη σκότωνε».

«Παραδώσου, φύγε για να γλιτώσεις»

Η φοβισμένη γυναίκα είχε επίσης ένα μήνυμα για τη Βίκυ Γουάιτ που βρίσκεται στο πλευρό ενός άνδρα «επικίνδυνου» και πιθανότατα «οπλισμένου».
«Αν είσαι ακόμα ζωντανή, (πρέπει να) το βάλεις στα πόδια. Τρέξε. Τρέξε όσο πιο μακριά μπορείς, παραδώσου και επικοινώνησε με κάποιον. Κάνε το σωστό πριν χάσεις τη ζωή σου ή κάποιος άλλος χάσει τη δική του».

Ο δραπέτης κατηγορήθηκε για δύο φόνους τον Σεπτέμβριο του 2020. Σκότωσε με μαχαίρι την Κόνι Ρίτζγουεϊ, 58 ετών, ενώ εξέτιε ήδη ποινή φυλάκισης 75 ετών για μία εγκληματική δράση το 2015, όταν καταδικάστηκε για πυροβολισμό ενός ατόμου και ενός σκύλου. είπαν οι αξιωματούχοι.

Η Βίκυ Γουάιτ, η οποία διατηρούσε «ειδική σχέση» με τον ύποπτο (πρόκειται περί απλής συνωνυμίας) διέφυγε μαζί του, την ώρα που τον πήγαινε σε μια αξιολόγηση ψυχικής υγείας που αποδείχθηκε ανύπαρκτη, σύμφωνα με τις Αρχές. Καταζητείται για άδεια ή διευκόλυνση απόδρασης σε πρώτο βαθμό, ανέφερε η αστυνομία.

Το επίμαχο βίντεο

Στιγμιότυπα με χρονοσήμανση που κυκλοφόρησαν από τις τοπικές αρχές δείχνουν τη Βίκυ Γουάιτ, η οποία ήταν επιφορτισμένη με τη μεταφορά κρατουμένων, να παρκάρει το όχημα της στο λιμάνι της φυλακής της κομητείας Lauderdale στη Φλωρεντία γύρω στις 9:30 π.μ.

Μπήκε στο κτίριο και επέστρεψε λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα με τον ύποπτο που φορούσε χειροπέδες και πορτοκαλί φόρμα. Αφού τον άφησε να μπει στο πίσω μέρος του οχήματος, περπάτησε γύρω από το αυτοκίνητο, μπήκε στη θέση του οδηγού και έβαλε μπρος, σύμφωνα με το βίντεο.

Το δίδυμο δεν πήγε στο τοπικό δικαστήριο για το πλασματικό ραντεβού του Κέισι. Αντίθετα, άφησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου και εξαφανίστηκε, είπε η αστυνομία. Οι αρχές προσφέρουν έως και 15.000 δολάρια ανταμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή τους.

Διαβάστε επίσης:

Αλαμπάμα: Κρατούμενος δραπέτευσε μαζί με τη φρουρό του γιατί είχαν μια «ξεχωριστή σχέση»