ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Αζοφστάλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Αζοφστάλ
AP

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

Μέχρι και απόψε το βράδυ η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσθετης ενίσχυσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με βαρύ οπλισμό, ακολουθώντας τα βήματα της Γερμανίας, της Βρετανίας και του Βελγίου.

Η δήλωση του Oλλανδού πρωθυπουργού έγινε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Oυκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διάρκεια της οποίας ο Ρούτε επαίνεσε τη σθεναρή αντίσταση της Ουκρανίας στη μάχη κατά τη Ρωσίας για την περιοχή του Ντονμπάς.

«Η Ολλανδία θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τον αγώνα της Ουκρανίας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κυριαρχίας της, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», έγραψε ο Μαρκ Ρούτε σε ανάρτησή του στο Twitter.