ΚΟΣΜΟΣ

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: «Έξωση» από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για Χάρι, Άντριου και Μέγκαν (vid)

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: «Έξωση» από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για Χάρι, Μέγκαν και Άντριου
Μόνο όσοι γαλαζοαίματοι αναλαμβάνουν επίσημα βασιλικά καθήκοντα θα εμφανιστούν στις 2 Ιουνίου στο μπαλκόνι του Παλατιού
AP

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου δεν θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια της έναρξης των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Στις 2 Ιουνίου, η μονάρχης θα συνοδεύεται από «μέλη της βασιλικής οικογένειας που αυτό το χρονικό διάστημα αναλαμβάνουν επίσημα βασιλικά καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας», είπε πηγή του Παλατιού. Αυτό σημαίνει ότι οι πρίγκιπες Άντριου, Χάρι και η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ αποκλείονται.

Παρά το γεγονός ότι δεν θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο. Εκπρόσωπος του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ υπογράμμισε ότι θα ταξιδέψουν στη Βρετανία μαζί με τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ, για το Σαββατοκύριακο εορτασμού του Ιωβηλαίου τον Ιούνιο.

Η 96χρονη βασίλισσα αναμένεται να παραβρεθεί σε κάποιες εκδηλώσεις για το Ιωβηλαίο, σύμφωνα με το Παλάτι. Αλλά αυτό δεν θα επιβεβαιωθεί μέχρι να πλησιάσει ο καιρός των εκδηλώσεων ή ακόμα και την ίδια μέρα διεξαγωγής της κάθε εκδήλωσης.

Όσον αφορά την εμβληματική σκηνή στο μπαλκόνι του παλατιού, υπήρξαν εικασίες για το ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βρίσκονται εκεί για να χαιρετήσουν τα πλήθη στην εκδήλωση Trooping the Colour κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πλατινένιου Ιωβηλαίου. Οι εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, που σηματοδοτούν τα 70 χρόνια της Βασίλισσας στον θρόνο, θα πραγματοποιηθούν σε τετραήμερη αργία από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από: BBC