ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Η απόλαυση που έχασε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν λόγω κορονοϊού

H πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας
H πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας
A.P

Nέα Ζηλανδία: Η Τζασίντα Άρντερν έχασε την αίσθηση της γεύσης μετά την μόλυνσή της με κορονοϊό και δεν μπορεί να απολαύσει το αγαπημένο της ρολό τυριού

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας παραμένει σε απομόνωση, αλλά προσπάθησε να διατηρήσει την παράδοση της πρωινής συζήτησης για τον προϋπολογισμό με τον υπουργό Οικονομικών μέσω Instagram.

Η Πέμπτη είναι η ημέρα προϋπολογισμού στη Νέα Ζηλανδία, όταν παραδοσιακά η πρωθυπουργός απολαμβάνει το πρωινό της νωρίς το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών Γκραντ Ρόμπερτσον. Συνήθως, και οι δύο μοιράζονται ρολά τυριού, μια λιχουδιά από τη Νέα Ζηλανδία που περιλαμβάνει τυρί τσένταρ και σούπα σε σκόνη τυλιγμένα μέσα σε ένα κομμάτι φρυγανισμένου λευκού ψωμιού.

Σήμερα το πρωινό πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου και η Τζασίντα Άρνερν είπε ότι τα ρολά τυριού δεν είχαν τη συνηθισμένη γευστικη τους νότα. «Προφανώς θα έχουν εξίσου καλή γεύση αλλά ξέρετε δεν πρόκειται να μάθω, γιατί έχω χάσει την αίσθηση της γεύσης», είπε Ο υπουργός Οικονομικών την ενθάρρυνε να επικεντρωθεί στην υφή και όχι στη γεύση. «Απολαύστε το ρολό τυριού σας, σκεφτείτε την υφή και όχι τη γεύση σε αυτήν την περίπτωση», είπε ο Ρόμπερτσον.

Η Άρντερν παραμένει σε απομόνωση και απουσίαζε από την ανακοίνωση του προϋπολογισμού της Νέας Ζηλανδίας, την πιο σημαντική ημέρα του πολιτικού έτους. Μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στο κοινοβούλιο, είπε: «Η εικονική μου παρουσία στην αίθουσα συζητήσεων προφανώς δεν είναι της προτίμησής μου σε μια τόσο σημαντική μέρα».

Ο φετινός προϋπολογισμός περιελάμβανε ένα σύνολο προσωρινών μέτρων ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών σε μετρητά, μειώσεις στους φόρους της βενζίνης και στην τιμή των δημόσιων συγκοινωνιών για την καταπολέμηση της κρίσης κόστους ζωής.

«Καμία προσωρινή γρήγορη ανακούφιση δεν μπορεί να είναι τέλεια, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά», είπε η Άρντερν. Οι μεγάλες δαπάνες από τον προϋπολογισμό της Πέμπτης περιλάμβαναν 11,1 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και τη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Όταν ανακοίνωσε ότι είχε προσβληθεί από την Covid-19, η πρωθυπουργός είπε ότι είχε εξοργιστεί που θα χάσει σημαντικές πολιτικές στιγμές «Υπάρχουν τόσα πολλά σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν για την κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα… Μου λείπει να είμαι εκεί προσωπικά, αλλά θα παραμείνω σε στενή επαφή με την ομάδα και θα μοιράζομαι πράγματα από εδώ», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Νέα Ζηλανδία υπόσχεται επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια