ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία στέλνει 15 αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα παραλάβει τα πρώτα 15 αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard εντός του καλοκαιριού
AP

Το Βερολίνο ενισχύει περαιτέρω στρατιωτικά την Ουκρανία, στέλνοντας 15 άρματα μάχης

Η Ουκρανία θα παραλάβει τα πρώτα 15 αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard εντός του καλοκαιριού, ενώ οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα παρέχουν ακόμη πυρομαχικά και θα εκπαιδεύσουν ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, μετά τις συνομιλίες που είχαν σήμερα η υπουργός Κριστίνε Λάμπρεχτ με τον ουκρανό ομόλογό της Ολέξιι Ρέσνικοφ.

«Μίλησα με τον ουκρανό συνάδελφό μου και μου επιβεβαίωσε ρητά για μία ακόμη φορά ότι η Ουκρανία θα ήθελε την ταχύτερη δυνατή παράδοση από τη Γερμανία αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης Gepard, συμπεριλαμβανομένων 59.000 φυσιγγίων», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα αποτελεσματικό όπλο που έχει επίσης αποτρεπτική δράση. «Τώρα εργαζόμαστε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα πρώτα 15 Gepard θα είναι έτοιμα από τα μέσα Ιουλίου και με πλήρως εκπαιδευμένα πληρώματα», σημείωσε.

Η εταιρία Krauss-Maffei Wegmann έχει λάβει το πράσινο φως από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πουλήσει στην Ουκρανία τα τεχνικά ανακαινισμένα αντιαεροπορικά άρματα από τα πρώην αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Συνολικά πρόκειται για 50 άρματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού στη Σεβεροντονιέτσκ