ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Η γιαγιά του μακελάρη μπορεί να μην ξαναμιλήσει ποτέ - Την πυροβόλησε στο πρόσωπο

H γιαγιά του μακελάρη
H γιαγιά του μακελάρη

Η γιαγιά του μακελάρη του Τέξας Σαλβαδόρ Ράμος «ίσως να μην μπορέσει ποτέ να μιλήσει ξανά», αποκαλύπτει συγγενής της στα αμερικανικά μέσα

Η Σίλια «Σάλι» Μαρτίνεζ Γκονζάλες – η γιαγιά του Σαλβαδόρ Ράμος, του ελεύθερου σκοπευτή που αιματοκύλισε το δημοτικο σχολείο του Ουβάλντε στο Τέξας – μπορεί να μην μπορέσει ποτέ να μιλήσει ξανά αφού ο εγγονός της την πυροβόλησε στο πρόσωπο.

Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε πυρά στο πρόσωπο από τον ίδιο της τον εγγονό, ο οποίος στη συνέχεια, εισέβαλε στο σχολείο της κοινότητας και σκότωσε 19 μικρά παιδιά και δύο δασκάλες. «Η σφαίρα μπήκε στο σαγόνι της Σάλι ακριβώς δίπλα στο στόμα της και της έσπασε όλα τα δόντια», είπε στη New York Post, Τζέισον Ιμπάρα, δεύτερος ξάδερφος της τραυματισμένης γιαγιάς «Σάλι» Γκονζάλες, 66 ετών.

«Αν η σφαίρα ήταν μια ίντσα προς άλλη κατεύθυνση, θα της είχε τινάξει το κεφάλι», είπε. «Τα πάει αρκετά καλά, λαμβάνοντας υπόψη αυτό που συνέβη. Αλλά μπορεί να μην μπορέσει ποτέ να μιλήσει ξανά», πρόσθεσε ο 45χρονος Ιμπάρα.

Η γιαγιά επικοινωνεί προς το παρόν μόνο με γραπτό λόγο, είπε. Ήταν το πρώτο θύμα του Σαλβαδόρ Ράμος την Τρίτη, πριν ανοίξει πυρ εναντίον αθώων παιδιών και δασκάλων μέσα στο δημοτικό σχολείο Ρομπ που έγινε θέατρο μίας ανείπωτης τραγωδίας.

Η 66χρονη γυναίκα έχει ήδη κάνει αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις για τα τραύματά της, και θα κάνει πολλές ακόμη μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Ο σύζυγός της Ρολάντο Ρέγιες, είπε στην Post την Πέμπτη ότι η σύζυγός του είναι «ξύπνια, αλλά πονάει».

«Έχει ένα σημειωματάριο όπου γράφει αυτά που προσπαθεί να πει, αλλά όταν δεν μπορούμε να το καταφέρουμε, απογοητεύεται», είπε. Ο Ράμος έμενε με τον παππού και τη γιαγιά του τους τελευταίους δύο ή τρεις μήνες πριν ξεκινήσει το δολοφονικό του αμόκ που βύθισε στο πένθος το Τέξας.