ΚΟΣΜΟΣ

Η διαφθορά χτύπησε και την Αυστριακή "Medici"

Η διαφθορά χτύπησε και την Αυστριακή "Medici"
Τη δίωξη της αυστριακής τραπεζίτου Σόνια Κον, ζήτησε ο εκκαθαριστής των ταμείων του αμερικανού απατεώνα..

Τη δίωξη της αυστριακής τραπεζίτου Σόνια Κον, ζήτησε ο εκκαθαριστής των ταμείων του αμερικανού απατεώνα Μπέρναρντ Μάντοφ.
Η Κον κατηγορείται ως συνεργός στη μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική απάτη της ιστορίας και επιδιώκει να ανακτήσει από εκείνη 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Κον, ιδρύτρια της αυστριακής τράπεζας Medici, κατηγορείται ότι "για περισσότερα από είκοσι χρόνια ενορχήστρωσε μία τεράστια παράνομη δολοπλοκία προκειμένου να εκμεταλλευθεί την προνομιακή σχέση της με τον Μπέρναρντ Μάντοφ και να τροφοδοτήσει με κεφάλαια ύψους 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν σε άλλους την τεράστια πυραμιδοειδή απάτη του."

Οι παράνομες δραστηριότητες της Κον άρχισαν όταν συνάντησε τον Μάντοφ το 1985 στη Νέα Υόρκη, διευκρινίζεται, και "συνεχίζονται", σύμφωνα με τη μήνυση.

"Ο κ. Μάντοφ πλήρωνε την κ. Κον" η οποία κατεύθυνε τα χρήματα των πελατών της στα ταμεία του Μάντοφ που την πλήρωνε μυστικά σε αντάλλαγμα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

"Η συνολική απώλεια από την πυραμιδική απάτη υπολογίζεται στα 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές καταθέσεις επενδυτών και χωρίς τη βοήθεια της κ. Κον σε αυτήν την απάτη δεν θα είχε μπορέσει να συνεχίσει για τόσο πολύ", προστίθεται στο κείμενο.

Ο εκκαθαριστής ζητεί "να ανακτήσει 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια" από εκείνη, την οικογένειά της και πολλές τράπεζες.

Το ποσό που ζητείται στην αγωγή αυτή είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του φακέλου Μάντοφ.

Ροή Ειδήσεων