ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η μάχη του πρώην υπουργού Υγείας Τζέρεμι Χαντ με τον καρκίνο

O Tζέρεμι Χαντ πρωτοστατεί στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο
O Tζέρεμι Χαντ πρωτοστατεί στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο

Ο πρώην υπουργός της Βρετανίας Υγείας Τζέρεμι Χαντ αποκάλυψε ότι είχε καρκίνο αλλά έκτοτε έχει αναρρώσει από την ασθένεια

Ο πρώην υπουργός Υγείας είπε ότι ο καρκίνος είχε αγγίξει δραματικά την οικογένειά του. Ο συντηρητικός βουλευτής πλέον του Νοτιοδυτικού Σάρεϊ είπε ότι «κάθε μέλος της οικογένειάς του» είχε την ασθένεια και ότι είχε «θέμα» και ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής υγείας και κοινωνικής περίθαλψης είπε ότι σχεδιάζει να λάβει μέρος σε έναν αγώνα 5 χιλιομέτρων που θα γίνει τον Ιούλιο για να συγκεντρώσει χρήματα που θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για τον καρκίνο.

Ο Χαντ, ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας της χώρας από το 2012 έως το 2018, είπε: «Η δουλειά μου στην επίλεκτη επιτροπή μου έδειξε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα εναντίον του Μπόρις Τζόνσον στην κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών το 2019, είπε: «Τα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο βελτιώνονται, αλλά όσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε για να συγκεντρώσουμε χρήματα και να ευαισθητοποιήσουμε, τόσο περισσότερες ζωές θα σώσουμε».

Ο Τζέρεμι Χαντ θα λάβει μέρος στο Race for Life μαζί με τη συνάδελφό του βουλευτή Aντζελα Ρίτσαρντσον. Ο Χαντ θα λάβει μέρος στον αγώνα για τη ζωή στο Στόουκ Παρκ του Γκίλφορντ, στις 24 Ιουλίου, εκπροσωπώντας την Cancer Research UK. Οι δυό τους υποστηρίζουν επίσης μια εκστρατεία για τη δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας για τον καρκίνο και τη χειρουργική στο Royal Surrey Hospital στο Γκίλφορντ.

«Υπάρχουν λίγοι από εμάς που έχουμε μείνει ανέγγιχτοι από τον καρκίνο, με έναν στους δύο ανθρώπους να τον αναπτύσσει τώρα σε κάποια φάση της ζωής του. Η έρευνα για επιτυχημένες θεραπείες και την πρόληψη της νόσου αποτελεί συντριπτική προτεραιότητα για την υγεία» είπε από την πλευρά της η Ρίτσαρντσον.