ΚΟΣΜΟΣ

Στη Ρουάντα ο πρίγκιπας Κάρολος - Φύτεψε δέντρα και συναντήθηκε με επιζώντες της γενοκτονίας

O Πρίγκιπας Κάρολος στη Ρουάντα
O Πρίγκιπας Κάρολος στη Ρουάντα
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Κάρολος έγινε το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που επισκέπτεται τη Ρουάντα. Εκπροσωπεί τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' ως επικεφαλής της Κοινοπολιτείας σε μια σύνοδο των αρχηγών κυβερνήσεων του μπλοκ των 54 κρατών

Ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε τη Ρουάντα, εκπροσωπώντας τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' σε μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Κοινοπολιτείας. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φύτεψε συμβολικά ένα δέντρο συνοδευόμενος από την υπουργό Περιβάλλοντος της Ρουάντα Ζαν ντ' Αρκ Μουτζαβαμαρίγια, καθώς επισκέφθηκε τον υγροβιότοπο του χωριού Umusambi. Στην περιοχή ζουν οι υπό εξαφάνιση γκρι γερανοί που σώθηκαν από το παράνομο εμπόριο ζώων, στη Ρουάντα

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Πωλ Καγκάμε και άκουσε οδυνηρές μαρτυρίες για τη γενοκτονία στη Ρουάντα από επιζώντες και δράστες των δολοφονιών του 1994. Στο πλευρό του η σύζυγός του και μελλοντική βασίλισσα Καμίλα που επισκέφθηκε το Μουσείο Γενοκτονίας στο Κιγκάλι.

Το 1994, οι εξτρεμιστές Χούτου στοχοποίησαν μετριοπαθή μέλη της εθνότητάς τους αλλά και την εθνική μειονότητα των Τούτσι, σκοτώνοντας 800.000 άτομα σε μία περίοδο περίπου τριών μηνών.

Την αφρικανική χώρα επισκέφθηκε και το πρωθυπουργικό ζεύγος της Βρετανίας. Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησής του για την απέλαση αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, σε περίπτωση που ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος έθιγε το θέμα στη συνάντησή τους. Βρετανικές εφημερίδες έγραψαν ότι ο Κάρολος επέκρινε κατ'ιδίαν το σχέδιο αυτό.

Ροή Ειδήσεων