ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Ερντογάν με Στόλτενμπεργκ και Άντερσον για το αίτημα ένταξης Σουηδία-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Επικοινωνία Ερντογάν με Στόλτενμπεργκ και Άντερσον για το αίτημα ένταξης Σουηδία-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Επικοινωνία του Γενς Στόλτενμπεργκ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επικοινώνησε με τον Τούρκο πρόεδρο για το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία. Παράλληλα ο Ερντογάν μίλησε με τη Σουηδό πρωθυπουργό Μαγδαλένα Άντερσον

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπερκ ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το ζήτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Στόλτενμπερκ γνωστοποίησε ότι οι συζητήσεις με την Τουρκία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα σε Βρυξέλλες και Μαδρίτη.

«Καλή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν του πολύτιμου συμμάχου μας της Τουρκίας για να συζητήσουμε τις αιτήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες και τη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα».

Συνάντηση με την Άντερσον

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγδαλένα Άντερσον και συζήτησαν σχετικά με το αίτημα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Σουηδία πρέπει να λάβει μέτρα σε θεμελιώδη ζητήματα όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την Τουρκία.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι αναμένουν την άρση του εμπάργκο όπλων και των νομικών περιορισμών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και την εκπλήρωση των αιτημάτων έκδοσης και απέλασης.

Τέλος σημείωσε ότι θέλουν να δουν δεσμεύσεις από τη Σουηδία για όλα αυτά τα θέματα μαζί με συγκεκριμένες και σαφείς υλοποιήσεις.