ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Σικάγο: Συγκλονίζει η ιστορία του δίχρονου αγοριού που έχασε και τους δύο γονείς του

Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 2χρονου αγοριού που έχασε και τους δύο του γονείς
Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 2χρονου αγοριού που έχασε και τους δύο του γονείς
A.P

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Χάιλαντ Παρκ, βόρεια του Σικάγο. Οι ανθρώπινες ιστορίες που έρχονται στο φως συγκλονίζουν

Η μητέρα και ο πατέρας ενός δίχρονου αγοριού που βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο, είναι μεταξύ των επτά θυμάτων του μαζικού πυροβολισμού, κοντά στο Σικάγο. Η Iρίνα Μακάρθι 35 ετών, και ο Kέβιν Μακάρθι 37 ετών σκοτώθηκαν όταν ένας 22χρονος ένοπλος από μία ταράτσα άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που παρακολουθούσαν παρέλαση για την 4η Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ.

O μικρός Έινταν

Ο πατέρας της Ιρίνα, Mάικλ Λέβμπεργκ, είπε στους Chicago Sun-Times ότι ο Kέβιν πέθανε προστατεύοντας τον γιο του. «Είχε τον Έιντεν κάτω από το σώμα του όταν πυροβολήθηκε», είπε στην εφημερίδα. Ώρες αργότερα, όταν πήγε με τον εγγονό του στο αστυνομικό τμήμα του Χάιλαντ Παρκ, το αγοράκι του είπε: «Η μαμά και ο μπαμπάς θα έρθουν σύντομα».

Το ζεύγος που σκοτώθηκε στο μακελειό

Ένας περαστικός εντόπισε τον μικρό κάτω από το σώμα του θανάσιμα τραυματισμένου πατέρα του, σύμφωνα με την Daily Beast. «Ο φίλος μου μου έδωσε αυτό το αγοράκι και είπε ότι βρισκόταν κάτω από το σώμα του πατέρα του που πυροβολήθηκε στο πόδι», θυμάται η Λόρεν Σίλβα, 38 ετών. «Προσπαθούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία, έτσι έφερα το αγόρι κάτω στο γκαράζ».«Ρωτούσε συνέχεια αν η μαμά και ο μπαμπάς θα επιστρέψουν σύντομα», είπε.

Η Ιρίνα και ο Κέβιν ήταν απόφοιτοι του Πανεπιστημίου DePaul στο Σικάγο, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο την Τρίτη το βράδυ.«Ήταν τρελοί για το παιδί τους», πρόσθεσε ο Λέβμπεργκ, με τη φωνή του να σπάει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ήθελαν να κάνουν και δευτερο παιδάκι.

Οι αυτόπτες μάρτυρες Ντάνα και ο Γκρεγκ Ριγκ είπαν στο CBS ότι βρήκαν το μικρό παιδί με έναν άγνωστο, ο οποίος «έτρεμε, ολόκληρο το σώμα του». «Πήρα το αγοράκι. Το έβαλα στην αγκαλιά μου» είπε ο Γκρεγκ Ρινγκ ο οποίος χαρακτήρισε «σφαγή» τη σκηνή της επίθεσης.

«Ο Έιντεν βρέθηκε στην αδιανόητη θέση να μεγαλώσει χωρίς τους γονείς του», αναφέρει η σελίδα GoFundMe. «Θα έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να θεραπευθεί, να βρει σταθερότητα και τελικά να περιηγηθεί στη ζωή του ως ορφανός. Περιβάλλεται από μια κοινότητα φίλων και μία ευρύτερη οικογένεια που θα τον αγκαλιάσει με αγάπη και κάθε διαθέσιμο μέσο για να εξασφαλίσει πως έχει ό,τι έχει χρειάζεται καθώς μεγαλώνει».

Ο προϊστάμενός του 37χρονου Μακάρθι στην Jaguar Gene Therapy, Τζο Νόλαν μίλησε για έναν υπάλληλο πρότυπο, σύμφωνα με το NBC. «Εκτός δουλειάς ήταν ένας πολύ περήφανος μπαμπάς και αφοσιωμένος σύζυγος που λάτρευε την οικογένειά του. Θα μας λείψει πάρα πολύ», είπε.

Τα υπόλοιπα θύματα

Ενα ακόμη θύμα είναι ο 78χρονος Nίκολας Τολέδο, πατέρας οκτώ παιδιών, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από την εγγονή του ως έναν «τρυφερός» και «περιπετειώδης» άνδρας. Αγαπούσε το ψάρεμα, τη ζωγραφική και τις βόλτες στα πάρκα, είπε η οικογένειά του, ενώ τη στιγμή που πυροβολήθηκε, παρακολουθούσε την παρέλαση από το αναπηρικό του καροτσάκι.

«Αυτό που υποτίθεται ότι ήταν μια διασκεδαστική οικογενειακή μέρα μετατράπηκε σε φρικτό εφιάλτη για όλους μας», έγραψε η εγγονή του στον ιστότοπο GoFundMe. «Ως οικογένεια είμαστε διαλυμένοι και μουδιασμένοι. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας σε όλες τις άλλες οικογένειες που έχασαν έναν αγαπημένο τους σήμερα»

Δύο άλλα μέλη της οικογένειας χτυπήθηκαν επίσης, αλλά δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, πρόσθεσε η οικογένεια. Στο μακελειό σκοτώθηκε επίσης η Τζάκι Σάντχαϊμ, η οποία εργαζόταν σε μια τοπική συναγωγή, στο North Shore Congregation Israel. «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε το βάθος της θλίψης μας για τον θάνατο της Τζάκι και τη συμπάθειά μας για την οικογένεια και τους αγαπημένους της», ανακοίνωσε η συναγωγή.

«Η δουλειά, η ευγένεια και η ζεστασιά της Τζάκι μας άγγιξαν όλους, από τη διδασκαλία της στο Gates of Learning Preschool μέχρι την καθοδήγηση που πρόσφερε σε αναρίθμητους ανάμεσά μας, στις στιγμές χαράς και λύπης της ζωής... όλα αυτά με ακούραστη αφοσίωση», πρόσθεσε. Ταυτοποιήθηκαν επίσης δύο άλλα θύματα. Πρόκειται για την Κάθριν Γκόλντσταϊν, 64 ετών και τον Στίβεν Στράους, 88 ετών.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς, ένα έβδομο άτομο ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του χθες Τρίτη.