ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ήττα για την Άμπερ Χερντ: Απορρίφθηκε το αίτημά της ηθοποιού για νέα δίκη με τον Τζόνι Ντεπ

To πρώην ζευγάρι που κατέληξε στο δικαστήριο
To πρώην ζευγάρι που κατέληξε στο δικαστήριο
ΑΡ

Το αίτημα της Άμπερ Χερντ να απορριφθεί η απόφαση υπέρ του  Τζόνι Ντεπ δεν έγινε δεκτό.

Αμερικανίδα δικαστής απέρριψε τους ισχυρισμούς της Χερντ η οποία είχε καταθέσει αγωγή ζητώντας να ακυρωθεί η ετυμηγορία για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της και υπέρ του πρώην συζύγου της.

Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε τη μήνυση εναντίον της Χερντ τον περασμένο μήνα σε μια υψηλού προφίλ πολιτική δίκη με τους ενόρκους να του επιδικάζουν 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Η Χερντ κέρδισε μια απόφαση 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια ανταγωγή εναντίον του Ντεπ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε καταθέσει αγωγή ζητώντας να ακυρωθεί η ετυμηγορία του Ντεπ ή να δηλωθεί κακοδικία. Οι δικηγόροι της ανέφεραν πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης μιας προφανούς περίπτωσης εσφαλμένης ταυτότητας ενός εκ των ενόρκων.

Οι δικηγόροι της αμφισβήτησαν την ετυμηγορία με βάση ότι ένας από τους επτά ενόρκους που έκριναν την υπόθεση δεν κλήθηκε ποτέ για καθήκοντα ενόρκων. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ένας 77χρονος κάτοικος της κομητείας έλαβε κλήτευση , αλλά ο γιος του άνδρα, ο οποίος έχει το ίδιο όνομα και ζει στην ίδια διεύθυνση, ανταποκρίθηκε και υπηρέτησε στη θέση του.

Η πλευρά της Χερντ υποστήριξε ότι ο νόμος της Βιρτζίνια είναι αυστηρός σχετικά με τις ταυτότητες των ενόρκων και η περίπτωση εσφαλμένης ταυτότητας αποτελεί λόγο ακύρωσης της δίκης. Δεν παρουσίασαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο 52χρονος γιος, ο οποίος προσδιορίστηκε στα δικαστικά έγγραφα μόνο ως Ένορκος 15, προσπάθησε σκόπιμα ή ύπουλα να αντικαταστήσει τον πατέρα του, αλλά υποστήριξαν ότι αυτή η πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Το δικαστήριο δεν μπορεί να υποθέσει, όπως του ζητά ο κ. Ντεπ, ότι η φαινομενικά ακατάλληλη υπηρεσία του ενόρκου 15 ήταν ένα αθώο λάθος. Θα μπορούσε να ήταν μια σκόπιμη προσπάθεια να υπηρετήσει στο δικαστήριο μιας υπόθεσης υψηλού προφίλ», έγραψαν οι δικηγόροι της Χερντ.

Με γραπτή διαταγή την Τετάρτη, η δικαστής Penney Azcarate απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της Χερντ και είπε ότι το ζήτημα του ενόρκου ήταν άσχετο και ότι η Χερντ δεν μπορεί να αποδείξει οτι η απόφαση ήταν εσκεμμένη.

«Ο ένορκος εξετάστηκε, συμμετείχε σε ολόκληρη τη διαδικασία, συζήτησε και κατέληξε σε ετυμηγορία», έγραψε. «Η μόνη απόδειξη ενώπιον αυτού του δικαστηρίου είναι ότι αυτός ο ένορκος και όλοι οι ένορκοι ακολούθησαν τους όρκους τους, τις οδηγίες και τις εντολές του δικαστηρίου. Το δικαστήριο αυτό δεσμεύεται από την αρμόδια απόφαση του ενόρκου.»

Η Χερντ εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας στο εφετείο της Βιρτζίνια. Ο Ντεπ είχε μηνήσει την πρώην αγαπημένη του για 50 εκατομμύρια δολάρια στην κομητεία Φέρφαξ, λόγω ενός άρθρου που είχε γράψει το 2018 στην Washington Post σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, στο οποίο αναφερόταν στον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση».