ΚΟΣΜΟΣ

Ρευστή ψηφοφορία για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι

Ρευστή ψηφοφορία για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι
«Με κρυστάλλινη σφαίρα» προσπαθούν στην Ιταλία να προβλέψουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης...

«Με κρυστάλλινη σφαίρα» προσπαθούν στην Ιταλία να προβλέψουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ιταλός πρόεδρος Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Μπερλουσκόνι, πάντως, εμφανίζεται βέβαιος ότι θα βγει νικητής την ερχόμενη Τρίτη από τη διαδικασία και καταδίκασε την «εκστρατεία ψεμάτων και συκοφαντιών» που διεξάγεται εις βάρος του.

«Επί μήνες η Ιταλική δημόσια ζωή έχει παραλύσει από μια ανεύθυνη πολιτική κρίση. Αυτή η κρίση προκλήθηκε από ψεύδη και συκοφαντίες με στόχο τον πρωθυπουργό», είπε, κατηγορώντας την Αριστερά και αποστάτες του κόμματός του ότι επιδιώκουν να τον ανατρέψουν «με κάθε κόστος».

Με την υποστήριξη των συμμάχων του, της Λέγκας του Βορρά, ο Μπερλουσκόνι διαθέτει επαρκή αριθμό ψήφων στη Γερουσία αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στην βουλή, καθώς ο πρόεδρός της, Τζιανφράνκο Φίνι, ηγήθηκε της αποχώρησης 40 βουλευτών και προχώρησε στη σύσταση νέου κόμματος.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες, Σάββατο, στη Ρώμη σε μια κινητοποίηση που συγκάλεσε το Δημοκρατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μισθώνοντας 18 τρένα, 1.500 λεωφορεία και ακόμα και δύο πλοία για να μετακινηθούν όσοι ήθελαν να συμμετάσχουν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες το κόμμα του Μπερλουσκόνι και η Λέγκα του Βορρά θα συγκέντρωναν ποσοστό 39,6% εάν έπεφτε η κυβέρνηση και προκηρύσσονταν εκλογές, το Δημοκρατικό κόμμα και η Ιταλία των Αξιών θα συγκέντρωναν 31,2%, η Ένωση Κέντρου και το κόμμα του Μέλλοντος και της Ελευθερίας για την Ιταλία του Φίνι 5,3% και 6,9% αντίστοιχα, και η παράταξη Οικολογία και Ελευθερία 6,4%.

Ροή Ειδήσεων