ΚΟΣΜΟΣ

Βανέσα Μπράιαντ: Αποζημίωση $16 εκατ. για τα καρέ του νεκρού Κόμπι – Τα δάκρυα και το ευχαριστώ

Βανέσα Μπράιαντ: Αποζημίωση $16 εκατ. για τα καρέ του νεκρού Κόμπι – Τα δάκρυα και το ευχαριστώ
Η απόφαση για την αποζημίωση της συζύγου του Κόμπι Μπράιαντ ήταν ομόφωνη
AP PHOTO

Η απόφαση για την αποζημίωση της συζύγου του Κόμπι Μπράιαντ ήταν ομόφωνη

Το ποσό των 16 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για τις φωτογραφίες του νεκρού Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του μετά το δυστύχημα με το ελικόπτερο το 2020 τις οποίες διεκίνησαν αστυνομικοί και πυροσβέστες απέδωσε το δικαστήριο στην χήρα του σταρ του ΝΒΑ, Βανέσα.

Η απόφαση των εννέα ενόρκων ήταν ομόφωνη καθώς εξέφρασαν τη συμφωνία τους με τη θέση της Βανέσα Μπράιαντ ότι οι φωτογραφίες που τράβηξαν αστυνομικοί και πυροσβέστες του Λος Άντζελες παραβίασαν την ιδιωτικότητά της και προκάλεσαν συναισθηματικό στρες μολονότι τα καρέ αυτά δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης στο άκουσμα της ετυμηγορίας η Βανέσα Μπράιαντ ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά της κόρης της Νατάλια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η χήρα του Κόμπι Μπράιαντ στράφηκε προς το πλευρό των ενόρκων και ψέλισε τη λέξη «ευχαριστώ».

Οι ένορκοι απέδωσαν αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων και στον Κρις Τσέστερ η σύζυγός και η κόρη του οποίου ήταν ανάμεσα στα εννέα θύματα της πτώσης του ελικοπτέρου στο δυστύχημα του 2020.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η Βανέσα Μπράιαντ είχε εξομολογηθεί τον φόβο της για το ενδεχόμενο δημοσίευσης των φωτογραφιών: «Κάθε μέρα ζω με τον φόβο να δω στα social media αυτές τις φωτογραφίες. Το ίδιο φοβάμαι και για την κόρη μου».

Οι φωτογραφίες του νεκρού Κόμπι Μπράιαντ είχαν διακινηθεί ανάμεσα σε εργαζόμενους στο γραφείο του σερίφη και της πυροσβεστικής της επαρχίας του Λος Άντζελες αλλά σε τουλάχιστον μια περίπτωση τις είδαν και σύζυγοι των ενστόλων και τουλάχιστον ένας μπάρμαν σε μπαρ στο οποίο έπινε ένας βοηθός σερίφη.

Σχετικές ειδήσεις