ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πέθανε στα 66 του ο βετεράνος παρουσιαστής του BBC Μπιλ Τέρνμπουλ

Ο βετεράνος δημοσιογράφος Μπιλ Τέρνμπούλ πέθανε στα 66 του χρόνια
Ο βετεράνος δημοσιογράφος Μπιλ Τέρνμπουλ πέθανε στα 66 του χρόνια

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Μπιλ Τέρνμπουλ, δημοφιλής παρουσιαστής του BBC, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

Ο Μπιλ Τέρνμπουλ πέθανε «γαλήνια» στο σπίτι του Σάφολκ σε ηλικία 66 ετών, μετά από δύσκολη και σκληρή μάχη με τον καρκίνο του προστάτη

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσαν σε ζωντανή μετάδοση οι πρώην συνάδελφοί του Νάγκα Μάντσετι και Τσάρλι Στάιτ κατά τη διάρκεια της σημερινής εκπομπής BBC Breakfast.

Ο Τέρνμπουλ, που συμμετείχε ως παρουσιαστής στο πρωινό ειδησεογραφικό πρόγραμμα του BBC1 από το 2001 έως το 2016, είχε αποκαλύψει οτι διαγνώστηκε με καρκίνο τον Μάρτιο του 2018 και είχε μιλήσει για τη μάχη του με την ασθένεια σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4 με τίτλο «Staying Alive».

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους είχε ανακοινώσει ότι, για λόγους υγείας, θα απουσιάσει από την εκπομπή του στον Classic FM, την οποία παρουσίαζε μετά την απόσυρσή του από την πρωινή ζώνη του BBC.

Ο Τέρνμπουλ ήταν ένας από τους αγαπημένους παρουσιαστές του BBC χάρη στην ευχάριστη προσωπικότητά του και την ήρεμη ομιλία του, που ήταν ιδανική για πρωινή εκπομπή.

Αποχαιρετώντας τον από την ίδια εκπομπή στην οποία ο ίδιος είχε αφιερώσει 15 χρόνια από τη ζωή του, η Νάγκα Μάντσετι έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με «εκπληκτική ενέργεια», αστείο και πανέξυπνο που αγαπούσε την ενημέρωση και το κοινό.