ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Απεργία στη Lufthansa: Αναστέλλονται σχεδόν όλες οι πτήσεις σε Φρανκφούρτη και Μόναχο

Απεργούν οι πιλότοι της Lufthansa
Απεργούν οι πιλότοι της Lufthansa
Α.Ρ

Απεργία κήρυξαν για αύριο (2/8) οι πιλότοι της Lufthansa, ζητώντας υψηλότερους μισθούς

 

Η Deutsche Lufthansa AG θα αναστείλει σχεδόν όλες τις πτήσεις της στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο την Παρασκευή (2/8) λόγω απεργίας των πιλότων που απαιτούν υψηλότερους μισθούς, προσθέτοντας άλλη μια μέρα μεγάλων αναταραχής σε ένα καλοκαίρι ταξιδιωτικού χάους.

Συνολικά, περίπου 130.000 επιβάτες θα επηρεαστούν καθώς η Lufthansa ακυρώνει 800 πτήσεις στους δύο μεγαλύτερους κόμβους της στη Γερμανία, ενώ η απεργία θα επηρεάσει μαζικά τις πτήσεις και στα περισσότερα γερμανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας, του Αμβούργου και του Βερολίνου.

Κλιμακώνεται έτσι η συνεχιζόμενη μισθολογική «διαμάχη» που έχει προκύψει μεταξύ της διοίκησης και του συνδικάτου Vereinigung Cockpit (VC), επηρεάζοντας, τόσο τις επιβατικές, όσο και τις εμπορευματικές πτήσεις. Το συνδικάτο πιλότων VC της Lufthansa απαιτεί αύξηση μισθών κατά 5,5% φέτος για τους περισσότερους από 5.000 πιλότους του και αυτόματη προσαρμογή στον πληθωρισμό στη συνέχεια.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η διοίκηση της Lufthansa κατέληξε σε μισθολογική συμφωνία με το εργατικό σωματείο Verdi, που αντιπροσωπεύει 20.000 μέλη του πληρώματος εδάφους. Οι αυξήσεις των αποδοχών κυμάνθηκαν από 13,6% έως 18,6%, μετά από μια προειδοποιητική απεργία που οδήγησε σε ακυρώσεις περισσοτέρων των 1.000 πτήσεων στους κόμβους του αερομεταφορέα στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη.

Οι απεργίες και οι ελλείψεις προσωπικού έχουν ήδη αναγκάσει αρκετές αεροπορικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa, να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι, προκαλώντας πολύωρες καθυστερήσεις στα μεγάλα αεροδρόμια και απογοητεύοντας χιλιάδες ανθρώπους που άρχισαν να ταξιδεύουν μετά τα lockdown.